0°C

Delphy komt met gids ‘groene middelen’

Een overzicht van groene gewasbeschermingsmiddelen, plantversterkers, biostimulanten en natuurlijke bestrijders voor de open teelten

Voor telers is het van belang om het ontstaan van ziekten, plagen en onkruidvorming zo veel als mogelijk te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Daarmee kan een betere opbrengst en productkwaliteit worden behaald. Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen wordt steeds meer aan banden gelegd door de overheid. Om gewassen toch goed te beschermen of weerbaar te maken komen de laatste jaren steeds meer ‘groene’ producten op markt die gewassen beschermen, plantvitaliteit stimuleren of bepaalde planteigenschappen versterken.

Groene gewasbeschermingsmiddelen of plantversterkers, die op stresssituaties werken veroorzaakt door bijvoorbeeld schimmels, bacteriën of nematoden hebben een specifieke erkenning nodig van keuringsinstanties. Voor biostimulanten, die de voedingsprocessen van een plant stimuleren, geldt deze erkenningsverplichting momenteel niet.

Om telers en andere geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over welke middelen er op de markt zijn heeft Delphy het initiatief genomen om een gids te ontwikkelen waarin groene gewasbeschermingsmiddelen en plantversterkers, biostimulanten en natuurlijke bestrijders voor de open teelten worden beschreven. Deze gids is vergelijkbaar met de diverse gewasbeschermingsgidsen die Delphy al uitgeeft. Hier wordt een totaaloverzicht geboden maar ook ontsloten wat de werking is van middelen, op basis van bestaand, eigen onderzoek of praktijkervaring.  

De groene gids komt in 2023 beschikbaar, als drukwerk en als app. Voorinschrijven kan via delphy.nl/voorinschrijving-groene-gids-delphy/

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl