0°C

Welke rol speel jij straks in de landbouw van de toekomst?

WARMONDERHOF – opleidingen en trainingen van start

DRONTEN – De Nederlandse landbouw is stevig aan het veranderen. Het gaat meer en meer richting kringlooplandbouw en natuurinclusieve landbouw, en daar heeft de biodynamische boer al decennialang ervaring mee. Zie jij voor jezelf of je kind een toekomst in een duurzame landbouwsector met een gezonde natuur? Je kunt je op Warmonderhof in Dronten via opleidingen en trainingen laten opleiden tot vakvrouw of vakman die de landbouw in het hart van haar of zijn werk heeft; die stevig met beide benen op de grond staat en mee kan bouwen aan die nieuwe koers.

LANDBOUW IS ZOVEEL MEER DAN ALLEEN BOERDERIJWERK

Natuurlijk begint de landbouw met het verbouwen van groenten, fruit, kruiden, zaden, en het houden van melkvee of vleesvee. Maar er is meer: ook de verwerking en het verkopen van producten, het begeleiden van medewerkers, natuurbeheer, technische innovaties, de communicatie óver de landbouw en natuurlijk het ondernemerschap horen erbij. Warmonderhof biedt studenten en cursisten – jongeren en volwassenen – dit complete pakket.

WARMONDERHOF: BOERDERIJ, SCHOOL EN CAMPUS INÉÉN

Warmonderhof is in Europa de enige staats-erkende mbo-opleiding voor biodynamische landbouw en – met ruim 80 hectare tuinbouw, akkerbouw en veehouderij – één van de grootste en oudste biodynamische boerderijen van het land. Voltijdstudenten wonen op het erf en werken elke middag op de eigen boerderij. Deeltijders komen een dag per week naar Dronten om les te volgen en krijgen, net als de cursisten van onze trainingen, hun maaltijden en koffie/thee in de Hofzaal. Het wonen, werken, leren wordt georganiseerd door twee organisaties. Stichting Warmonderhof beheert boerderijen, campus, Hofzaal en een boerderijwinkel. Ook verzorgt de stichting de middagpraktijk voor de studenten. Aeres MBO Dronten Warmonderhof is verantwoordelijk voor het onderwijs, de externe stages en de trainingen voor professionals. Het valt onder de Aeres Groep, één van de grootste groene opleiders van het land.

OVERAL TER WERELD AAN HET WERK IN DE LANDBOUW

Door de breedte van onze opleiding vind je Warmonderhoffers overal ter wereld in de meest uiteenlopende beroepen. Behalve op biologische en biodynamische voedselproducerende bedrijven werken Warmonderhoffers ook bij toeleveranciers, zadenfirma’s, natuurvoedingswinkels, andere verkopers, adviesbureaus, organisaties die landbouw en zorg combineren, groothandels, verwerkende bedrijven en vakorganisaties. Je bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen aan de Wisentweg in Dronten!

Informatie over meeloopdagen en trainingen: www.warmonderhof.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl