0°C

Arjan Smit: ‘Pluktuinen ultiem promotiemiddel voor Nederland’

Pluktuin

Snijtulpenkweker Arjan Smit uit Spierdijk (NH) zet samen met zijn medewerkers ruim 20.000 bloemen klaar voor transport naar Frankrijk. In Saint-Denis, op 5 km afstand van hartje Parijs, zullen de tulpen, met bol en al, komend weekend door het publiek gratis te plukken zijn.

Het bestuur van de Parijse voorstad, waar in 2024 de Olympische Spelen gehouden worden, wil met het evenement een vergelijkbare, vrolijke sfeer creëren zoals tijdens de Nationale Tulpendag in Amsterdam. Daar wordt al sinds 2012 door de Nederlandse snijtulpenkwekers een kleurrijke pluktuin aangelegd.

Pluktuinen
De razend enthousiaste reacties van het publiek op de Hollandse tulpenpracht zorgen ervoor dat er steeds meer internationale vraag naar dergelijke pluktuinen komt bij de initiatiefnemer, stichting Tulpen Promotie Nederland (TPN). Volgens Smit, voorzitter van TPN, zijn gratis pluktuinen het ultieme promotiemiddel voor de nationale bloem van Nederland.

Tulpenfeesten
In Antwerpen en San Francisco worden inmiddels vergelijkbare tulpenfeesten georganiseerd en in Milaan en Turijn zijn pluktuinen met in totaal 1 miljoen tulpen die tegen betaling geplukt worden. Voor komend jaar onderzoekt TPN de mogelijkheden voor tulpenevenementen in Duitsland en Groot-Brittannië. Het tulpenseizoen loopt van januari tot en met half mei.

Franse pluktuin
Voor de Franse pluktuin werkt TPN samen met de gemeente Saint-Denis, de Nederlandse ambassade in Parijs en Bloemenbureau Holland. Het voornemen is om ook in 2024, het Olympisch jaar, de pluktuin aan te leggen.

Fotocredit: TPN/VidiPhoto

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl