21°C
Clear sky

Bollenplantactie musea in Flevoland

Kunstpaviljoen M in Almere, windexperience 11 Beaufort en Museumhuis Polman, beide in Nagele reageerden enthousiast op de bollenplantactie van KAVB (Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollen) Kring Flevoland.

Onlangs kregen zij een gevarieerd bollenpakket uitgereikt. Carolien de Roo van 11 Beaufort heeft de bollen in manden geplant voor een kleurrijke entree in het voorjaar, Kunstpaviljoen M, tijdelijk gesloten vanwege de afbouw van de Floriade, ontvangt vanaf januari 2023 haar eerste gasten weer. ‘We vinden het fantastisch om dit voorjaar onze gasten weer in de bloemen te kunnen ontvangen’.

Vrijwilligsters Ans Weterings en Peggy Kraayvanger van Museumhuis Polman in Nagele gingen dit weekend gelijk aan de slag. ‘We hebben een hele sobere jaren ’50 tuin en daar past wel wat kleur in. Eind jaren ’50 werden de eerste bollen geteeld in de polder, dus het past ook goed in de tijdgeest van dit huis, dat in 1956 gebouwd is.’

Terwijl ze de schop in de grond zetten, komen er gasten de tuin in om het museumhuis te bezichtigen. Vriendelijk worden ze ontvangen en begroet. ‘Wanneer jullie boven beginnen, zetten wij koffie en thee.’ De schop wordt aan de kant gelegd en gauw gaan ze binnen aan de slag.

‘Iedereen komt hier door de achtertuin binnen’, vertellen ze. ‘Zo ging dat vroeger ook. Het is hier alsof de tijd is stil blijven staan. In huis mag je ook overal aanzitten en je hoeft niet stil te zijn. Ons doel is dat je je hier thuis voelt. Je mag de kastjes opentrekken, er een spelletje uithalen en gaan spelen, je mag de krant lezen of luisteren naar de radio, net als de familie Polman, de eerste bewoners van en de naamgevers aan het museumhuis.’

‘In de zomer, bij mooi weer, ontvangen we de gasten in de tuin en drinken daar koffie en thee. Bloeiende bolbloemen maken dat nog gezelliger’.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl