0°C

Ebbers Bloembollen levert beste inzending Bloembollen Vakdagen

De Bloembollen Vakdagen Flevoland bij Cyprian de Jong Bloembollen in Rutten waren een groot succes. Telers en andere bezoekers wisten de nieuwe locatie goed te vinden. Na vele jaren eerst de Creiler Flora en later de Bloembollen Vakdagen Flevoland op een vaste locatie te hebben gehouden, kwam daar vanwege de pandemie een eind aan.

Vorig jaar werd de tulpenshow voor het eerst op locatie bij een teler, de firma Van Meer in Creil, gehouden. Toen nog klein vanwege de coronamaatregelen en alleen voor bollentelers. Deze nieuwe opzet is zo goed bevallen dat ervoor gekozen is de show te blijven organiseren bij een teler en dit te laten rouleren.

In februari vond de nieuw vormgegeven tulpenshow plaats in de nieuwe, 2000 vierkante meter grote schuur van De Jong plaats. De schuur werd net voor de lelie-oogst opgeleverd. Nu was het precies het goede moment, volgens Cyprian om de Bloembollen Vakdagen hier te organiseren. De Jong teelt zelf 40 hectare tulpen en 55 hectare lelies.

De show was ruim opgezet, waardoor iedereen alles goed kon bekijken. Naast twee dagen vakshow, werd er een bezoekersdag geïntroduceerd, waar iedereen welkom was. Velen maakten hier gebruik van en kwamen een kijkje nemen bij de kleurrijke tulpenshow. Behalve tulpen stonden er ook prachtige lelieboeketten en was er een kleine tulpenfototentoonstelling van Alice Valk Tulpfotografie. Door deze nieuwe opzet van de show heeft de organisatie meer Flevolandse bollentelers over de streep kunnen trekken om tulpen in te zenden voor de show. Zij dongen allemaal mee naar de prijzen.

De winnaar van de beste tuin is Ebbers Bloembollen uit Creil. Marcel Ebbers is trots op zijn tuin, waarvoor hij met zorg de bollen heeft uitgezocht. Hiermee heeft hij de gouden tulp verdiend. De beste cultivar, meer dan 1 hectare, is Feline van Mulder Tulips. De beste cultivar minder dan 1 hectare is Limoncello van de Gebroeders Oijevaar, de prijs voor de beste marktbroei ging naar Sylvestris met Go Max. De inzenders waren het eens met de vakjury en beoordeelden ook de inzending van Ebbers Bloembollen als beste.

Alle uitslagen:

Beste inzending – gouden tulp

 1. Ebbers Bloembollen
 2. Burger Lelies en Tulpen
 3. Maatschap Slootman-Claassen

Beste cultivar > 1ha – zilveren tulp

 1. Feline van Mulder Tulips
 2. Ile de France van Firma Van Meer
 3. Purple Desire van Balk Bloembollen

Beste cultivar < 1 ha – wisseltrofee

 1. Limoncello van Gebroeders Oijevaar
 2. Aloha van Stengs & Leijten
 3. Peu de Feu van Bom VOF

Beste marktbroei – wisseltrofee

 1. Go Max van Sylvestris
 2. Double Twist van Bloembollenbedrijf Laan-Blauw
 3. Roeska van Mulder Tulips

Inzendersprijs – scheepjes trofee

 1. Ebbers Bloembollen
 2. Maatschap Slootman-Claassen
 3. Burger Lelies en Tulpen

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl