Inwoners San Francisco bezoeken massaal Flower Bulb Day in San Francisco

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Flower Bulb Day – 5 maart 2022 San Francisco

Op 5 maart jl. vond in het centrum van San Francisco ‘Flower Bulb Day’ plaats. Duizenden bezoekers kwamen op het evenement af om een gratis bos tulpen te plukken uit de tuin met 100.000 tulpen die hiervoor op Union Square was aangelegd. De tulpen worden in de Verenigde Staten door een Amerikaanse bloemenkweker geproduceerd uit voornamelijk in Nederland geteelde bloembollen. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor de viering van Internationale Vrouwendag, maar het is ook het moment waarop het voorjaar wordt ingeluid.

Flower Bulb Day wordt georganiseerd door Royal Anthos, de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten. Dit jaar was de vierde keer dat de inwoners van San Francisco de pluktuin konden bezoeken. Vorig jaar kon niet doorgaan vanwege COVID-19. “De gevolgen daarvan hebben diepe sporen achtergelaten”, zo zegt Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos. “Halflege winkelstraten, aanzienlijk minder toeristen, toenemende criminaliteit en veel dichtgespijkerde winkelpanden gaven na twee jaar COVID een mistroostige aanblik van de stad. Het was dan ook merkbaar dat de inwoners snakten naar ons vrolijke en kleurrijke evenement. Uit de reacties van de bezoekers was duidelijk merkbaar dat we in die opzet zijn geslaagd”, aldus Henk Westerhof.

Flower Bulb Day wordt mede mogelijk gemaakt door een driejarige subsidie die Royal Anthos van de Europese Unie ontvangt ter bevordering van de export van bloembollen naar de Verenigde Staten. Recente exportcijfers tonen aan dat die export groeit en dat er jaarlijks meer dan 1 miljard bloembollen naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd, waarvan tulpen met plm. 0,5 miljard stuks het grootste aandeel heeft.

Bron: iBulb by Royal Anthos

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl