0°C

Kweker opent tulpenverkooppunt in centrum Emmeloord

Koomen Bloembollen uit Ens heeft deze maand een tulpenverkooppunt ‘Tulpen Vers van de Kweker’ geopend in de oude bloemenwinkel van Flora aan de Lange Nering 112 in het centrum van Emmeloord en het loopt het eerste openingsweekend lekker door.

“We brengen de tulpen een beetje dichter bij de mensen”, meent de kweker uit Ens, die vorig jaar bij de uitbraak van corona veel tulpen heeft weg moeten gooien. “Voor ons blijft het nog steeds een beetje onzeker hoe de afzetmarkt zich zal vormen, maar we kijken er wel veel positiever naar dan vorig jaar en tot nog toe lijkt het redelijk goed.”

Toen de kweker hoorde dat bloemenwinkel Flora in Emmeloord er mee stopte, zei hij gekscherend tegen de toenmalige eigenaar, waar hij ieder jaar veel tulpen aan leverde: “dan gaan we het zelf wel doen”. Met de crisis van vorig jaar in het achterhoofd werden er plannen gemaakt voor een winkel, niet wetende dat door een volgende lockdown de winkel niet volledig open zou kunnen gaan.

Joost Kreulen en Coringe Koomen staan van donderdag tot en met zaterdag in de winkel. “We mogen natuurlijk alleen maar buiten verkopen en dus is de winkel zo goed als leeg en staan de tulpen en verse bollenbakjes buiten op de stoep. We wilden een echte winkel openen met allerlei bloemen, bollen en planten vers van de kweker”, vertelt Coringe, Toch blijft ze enthousiast. “We kijken aan hoe het zo gaat. En we mogen niet klagen. De mensen die bij ons een bloemetje komen halen, worden vrolijk van alle mooie kleurtjes, zijn blij dat ze er even uit zijn en vinden het fijn dat ze onze verse tulpen nu dicht bij huis kunnen kopen.”

De winkel blijft open tot Pasen. Dan eindigt het broeiseizoen van de tulpen voor Koomen Bloembollen. De openingstijden zijn donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Tulpen Vers van de Kweker is te volgen via https://www.facebook.com/tulp.emmeloord.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl