6°C
Scattered clouds

Rondleiding geeft meerwaarde aan bezoek Floriade

KAVB vrouwen bezoeken Floriade

Een groep van 16 bollenvrouwen van de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur), waaronder een aantal uit Flevoland heeft maandag 23 mei de Floriade bezocht. De algehele indruk was goed. Een aantal van de Flevolandse dames was voor de opening al eens wezen kijken. “Er is ontzettend veel werk verricht om hier een mooie land- en tuinbouwtentoonstelling neer te zetten. Het is een mooi visitekaartje voor Nederland en de Provincie Flevoland in het bijzonder.”

De groep dames wordt bij de ingang opgewacht door Els, de rondleidster. Zij start met een algemeen verhaal over de Floriade, zoals de aanleg, de inrichting, het arboretum en de gebouwen en bruggen. Daarna vraagt ze waar de interesse van de groep ligt. “Ik kan de vaste rondleiding doen, maar misschien hebben jullie speciale wensen.” Die zijn er! Op basis van deze wensen wordt de route vastgesteld met daarin opgenomen een aantal highlights die Els heel graag wil laten zien en het verhaal erachter wil vertellen.  

De route gaat onder andere door de tuinen, langs een aantal kunstwerken, langs een bomenproef, langs de wolproeven, de tiny church, waar zelfs een kaarsje gebrand kan worden, er wordt koffiegedronken bij één van de foodtrucks, langs de buitenlandse presentaties gewandeld en advies gegeven voor het vrije programma na de lunch. “De rondleiding geeft veel meerwaarde aan het bezoek”, vinden de vrouwen. “Nu loop je bijvoorbeeld over een brug en weet je dat alle bruggen circulair zijn, gemaakt van gerecyclede materialen of zelfs in zijn geheel hergebruikt. Je kijkt wat zal dit geweest zijn of waar komt dit vandaan, terwijl je er anders gewoon zonder nadenken overheen zou lopen. Je staat door de rondleiding veel meer stil bij de opzet van het park en het thema Growing Green Cities.”  

Na de lunch worden onder andere nog de kassen bezocht, met hierin mooie presentaties en een aantal innovaties in de tuinbouw. “Van de innovaties had ik wel wat meer verwacht of misschien wat proefopstellingen. Er is best wat te zien, maar minder met betrekking tot ons bollenvak. Maar ja iedereen wil natuurlijk ook wat anders zien. Wel de moeite waard om te bekijken en prachtige kunst.” De rondleiding door Aeres Hogeschool is erg interessant en de VR (vitual reality) ballonvaart in het paviljoen van de Provincie Flevoland wordt als een mooie beleving ervaren. “Een prachtig visitekaartje voor Flevoland”.  

Op de terugweg naar de parkeerplaats in de gondel over de A6 zijn de dames het erover eens dat in één dag echt niet alles te zien en te beleven is. Daarnaast is het park natuurlijk dagelijks in de groei en zal het er over een maand weer heel anders uitzien. Al met al is een bezoek aan de Floriade zeker de moeite waard.   

Meer weten over de Floriade of tickets bestellen: https://floriade.com/nl/.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl