14°C
Heavy Rain

Tulpen selecteren op eindeloze bollenpercelen

Tulpentelers staan aan de vooravond van de tulpselectie. Ze pikken de afwijkende exemplaren er tussenuit. Zoals die veel te kleine tulp die achterblijft in groei en ook niet over de juiste kleuren beschikt. Een megaklus, gemiddeld worden de planten drie keer handmatig gecontroleerd in een periode van zes weken.

Megaklus

“Gemiddeld staan er één miljoen planten per hectare, dus reken maar uit als je honderd hectare hebt hoeveel planten je dan hebt die gecheckt moeten worden”, zegt Rick Klink een van de jongere tulpentelers in Zeewolde. “Voordeel is dat je lekker buiten loopt vaak ook nog eens in het zonnetje, er zijn vervelendere klussen te bedenken”, aldus Klink.

Tulpentelers controleren handmatig de bladeren en de bloemen van de tulpen op virussen. Zieke planten (veelal met rode strepen op het blad en een vlammenpatroon op de kelk) worden verwijderd om verspreiding van het virus te voorkomen. “Nu het de laatste dagen wat warmer is geweest gaat het snel met de groei. De verwachting dat alles rond Pasen volop in bloei staat”, zegt Klink. Gelukkig heeft de kletsnatte februari maand geen problemen opgeleverd voor de tulpenteelt in Flevoland.

Tulpenroute Flevoland

Tulpenroute Flevoland wordt gehouden van 16 april tot en met 7 mei. Vanaf de eerste week van april kunnen de audio-app autotickets online gereserveerd worden en zijn de fietsroutes te downloaden.

Voor overige informatie: www.tulpenrouteflevoland.nl.

Foto: stichting Tulpenroute Flevoland

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl