21°C
Clear sky

Tulpenbelevingsveld Creil krijgt vorm

Tulpenbelevingsveld planten showtuin 2024

Creatieve markt op 27 en 28 april

Veel geduld is er opgebracht door de vrijwilligers van het Tulpenbelevingsveld in Creil. Na veel regen, vorst en sneeuw was het eindelijk zover. De bollen voor de tulpenshowtuin en de tulpenselfievelden konden eind januari geplant worden. Hiermee kreeg het Tulpenbelevingsveld, dat buiten de tulpentijd als paardenwei gebruikt wordt, eindelijk vorm. Tussen de tulpenshowtuin en de tulpenselfievelden komt een brug, zodat iedereen de tulpen ook van boven kan bekijken, maar tussen de tulpenbedden door wandelen mag natuurlijk ook. 

De verwachting is dat ondanks het late planten de tulpen op tijd zullen bloeien. In de tulpenshowtuin staan vroege en late tulpen, zodat er tijdens de hele openingsperiode van 19 april t/m 5 mei altijd wel enkele soorten bloeien. 

De bollen voor de tulpenselfievelden werden door 18 leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool in Creil ingeplant. Zij trotseerden de wind en kwamen op de fiets vanuit het dorp naar het belevingsveld. Met enthousiasme hebben zij de circa 10.000 bollen in de kleuren geel, paars, rood en wit rechtop in de speciale potgrond geplaatst voor het mooiste resultaat. 

Creatieve markt

Jaarlijks wordt er een creatieve markt op het Tulpenbelevingsveld georganiseerd. Dit jaar is deze op zaterdag 27 en zondag 28 april van 10.00 – 16.00 uur. De inschrijving is inmiddels gestart. Een inschrijfformulier is aan te vragen via tulpenbelevingsveld@gmail.com. We streven naar een zo breed mogelijk aanbod. Daarom is inschrijving niet automatisch een toewijzing. De kosten voor de creatieve markt zijn vijftig Euro voor een kraam voor het hele weekend. Voor één dag is het ​35 Euro per kraam.  

Op het Tulpenbelevingsveld vind je verder een grandcafé met terras, verschillende kinderspeeltoestellen en het is het startpunt van de tulpenvliegroute. 

Het Tulpenbelevingsveld maakt deel uit van het Profytodsd Tulpenfestival van 19 april t/m 5 mei 2024 in Noordoostpolder.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl