Bouw van The Green House gestart

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De bouw van The Green House op het Floriade-terrein is recentelijk gestart. De grondwerkzaamheden zijn al voltooid en de eerste contouren van het kascomplex worden nu zichtbaar.

The Green House wordt het podium voor de Nederlandse Tuinbouw met productinzendingen van groente, fruit, bloemen en planten. Ook de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening worden getoond. De kas moet voor 1 april klaar zijn.

Vijf onderdelen

The Green House bestaat uit vijf onderdelen: de ontvangst, High Tech Greenhouse, een belevingskas, een Technical Innovation Center en een Kasrestaurant.

Toekomstige teeltwijzen

In het High Tech Greenhouse wordt aan de hand van de vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium getoond hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen met onder meer een gerobotiseerde vertical farm, drones en andersoortige robots.

170 meter lange kas

Met een oppervlakte van één hectare wordt The Green House het grootste gebouw op de Expo. Deze 170 meter lange kas komt direct na de ingang van het terrein aan de rechterkant te staan. De ondergrond van The Green House kent een fors hoogteverschil van bijna drie meter over de lengte van de kas. Dit hoogteverschil wordt overbrugd door de bouw van vier grote ‘terrassen’.

Lucht en groene omgeving reflecteren

Ook het ontwerp is opvallend. Met het gebruik van verschillende soorten glas zoals transparant glas, glas met textuur en witgekalkt glas, wordt er een bijzonder lichtspel gecreëerd in het kascomplex. Dit wordt versterkt door een ‘spiegelzee’: een reeks spiegels die een bijzonder effect geeft voor bezoekers doordat zij de lucht en de groene omgeving reflecteren.

Bron: https://www.greenity.nl/nieuws/bouw-van-the-green-house-gestart

Foto: https://floriade.com/nl/artikel/bouw-van-uniek-kascomplex-op-floriade-terrein-gestart/

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl