0°C

Eventing Emmeloord in 2023 

10 oktober, Emmeloord – Zoals al vijf jaar eerder vindt volgend jaar mei het paardenevenement Eventing Emmeloord plaats. Speciaal voor de zesde editie is de organisatie een samenwerking aangegaan met ondernemers uit een bredere regio. Hiermee wil het de komende maanden invulling geven aan een concept waarmee het hoopt het evenement verder uit te breiden, met als uiteindelijke doel om door te groeien tot een breed en uniek evenement waar velen op af zullen komen. 

Het betrokken bestuur en de enthousiaste medewerkers zorgen voor het goede imago van het Flevolandse evenement. Ruiters van binnen- en buitenland zijn erg positief gestemd over onder andere de ligging, parcours, en het welzijn van de paarden. Dit motiveert de organisatie om met de volgende editie nog grootser uit te pakken. 

Het is nog relatief onbekend dat Flevoland veel mogelijkheden biedt wat betreft zijn veelzijdige natuur en sporttoerisme. Om deze reden beschouwt de provincie én gemeente Noordoostpolder Eventing Emmeloord als waardevol om de omgeving goed op de kaart te zetten, in binnen- en buitenland.  

De ligging bevat unieke eigenschappen waarmee het zich onderscheidt van anderen. De combinatie van natuurlijke plassen, veerkrachtige bodem, en lange paden met de mogelijkheid om in galop te gaan in overvloed. Ook Alice Naber, Eventingruiter en inwoonster van Biddinghuizen, is erg te spreken over de cross. ‘Eventing Emmeloord is een aanwinst voor de eventingsport en een absolute aanrader voor iedere eventingruiter: het is een mooie en leerzame cross.’ 

Zoals elk jaar doet de organisatie zijn best om het evenement neer te zetten als een sport- en relatie-evenement, waar niet alleen bezoekers en ruiters, maar ook ondernemers elkaar kunnen ontmoeten in een omgeving van natuur en sportactiviteiten.  

Het nieuwe concept wordt in de komende maanden verder uitgewerkt en gedeeld met het grote publiek, eveneens als het wedstrijdterrein. In ieder geval wordt er in 2023 groots uitgepakt. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl