0°C

Flower Parade Rijnsburg viert ‘Wonderen van de natuur’

Datum evenement: Vrijdag, 11 augustus

Op vrijdag 11 augustus vindt de aftrap plaats van de 76ste editie van de Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg. Het thema dit jaar is ‘Wonderen van de natuur’.

Drie dagen lang zal er van alles te zien zijn, zoals maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens met de mooiste en meest bijzondere creaties die het thema verbeelden. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst. Het feit dat het corso door UNESCO is uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed maakt het extra bijzonder. 

Flower Parade presenteert zich voor de 76e keer
Op zaterdag 12 augustus rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met bijna 70 eenheden, waaronder praalwagens, muziekwagens en met bloemen versierde voertuigen, is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.

Flower Parade show
De Flower Parade show is een sfeervolle middag en avond met muziek en heel veel bloemen. De officiële opening van de Flower Parade zal op vrijdag 11 augustus verricht worden door Mátyás Bittenbinder, bioloog en bekend van radio en tv, die ons meeneemt in de wondere wereld van de natuur. Daarna start de gratis toegankelijke Flower Parade show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. De deuren zijn vanaf 16.00 uur geopend voor het publiek.

Speciaal voor de jeugd is er tussen 16.00 en 16.30 uur een meet & greet met Mátyás Bittenbinder. Hij zal de leukste vragen over een wonder van de natuur of een dier beantwoorden. Kinderen kunnen deze vragen van tevoren insturen op de sociale mediakanalen van de Flower Parade. Ook wordt er een gezamenlijke foto gemaakt.

Afsluiting Flower Parade Rijnsburg
Op zondag 13 augustus wordt de Flower Parade Rijnsburg in stijl afgesloten. De hele dag zijn de praalwagens te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. De route en tijden zijn te vinden op flowerparaderijnsburg.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl