0°C

Holland Dahlia Event 2022

We zitten al volop in de zomer en kunnen dan ook enorm genieten van de zomerbloeiers! De Dahlia is ontzettend populair. De lange bloei en de verscheidenheid aan bloemvormen en bloemkleuren maken de Dahlia zo geliefd.

Het zesde Holland Dahlia Event vindt dit jaar plaats van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 september. De bezoeklocaties, allemaal in de omgeving van Lisse, zijn Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin/De Tulperij, FBT Showtuin/The Tulip Barn, Showtuin Henk van Eeuwijk en Fred. De Meulder Export B.V.

Bij Kasteel Keukenhof is deze zomer een vernieuwd dahlia-assortiment te zien in de tuin van het kasteel en in de ommuurde tuin van het Frederik’s Hof. Tijdens de dagen van het Holland Dahlia Event zijn dahlia-objecten te zien, die gemaakt worden door studenten van het Clusius College Alkmaar (afdeling Bloem & Design). Dit jaar is het thema van deze objecten ‘The Art of Dahlia’. De schetsen die we van de studenten hebben gekregen, maken ons erg benieuwd naar de uitvoering van hun kunstzinnige projecten.

De praalwagen ‘Als een vis in het water’ van corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem is dit voorjaar door de jury uitgeroepen tot mooiste praalwagen van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Deze dubbele praalwagen zal tijdens het Holland Dahlia Event opnieuw te bewonderen zijn. Nu volledig bedekt met dahlia’s. Tijdens het evenement krijgt de Dahlia de aandacht die de bloem verdient. En bij die aandacht voelt de Dahlia zich als een vis in het water.

Aansluitend op het Holland Dahlia Event zal de Stichting Dahlia Mozaïeken zich van haar beste kant laten zien. Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 zijn op vele locaties in de Bollenstreek dahliamozaïeken te bewonderen. Meer informatie volgt later.

Ga naar www.hollanddahliaevent.com voor meer informatie. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl