0°C

Indrukwekkende Dutch Lily Days 2024

Dutch Lily Days thumbnail
© Rolf van Koppen Fotografie

Van 4 tot en met 7 juni openden dertien leliebollenexporteurs hun deuren voor het internationale lelievakDiep onder de indruk waren de vakgenoten van de proefopplantingen. Hiermee krijgen zij inzicht in de kwaliteit en eigenschappen van het grote aantal uiteenlopende variëteiten. Ook voerden bezoekers het gesprek over de kansen en mogelijkheden in duurzame lelieteelt. 

De Dutch Lily Days zijn een interessante mix van noviteiten ontdekken, contacten leggen en sparren over de ontwikkelingen en uitdagingen in de sector. Het is een goed moment om deze en andere ontwikkelingen met branchegenoten te bespreken. 

Samenwerken door samen werken

De opening van de Dutch Lily Days vond plaats op dinsdag 4 juni bij Zabo Plant in ’t Zand. Speciale gast tijdens de opening was oud-schaatsprofessional Irene Schouten. De manier waarop Schouten excelleerde op alle schaatsonderdelen, maakte haar een aantal keer wereldkampioen en meervoudig olympisch kampioen. Het vraagt om te kunnen verrassen als het echt nodig is. 

Vanuit het lelievak wordt daar actief op ingespeeld. Om te kunnen floreren is een optimaal klimaat en intensieve samenwerking op alle vlakken vereist, maar ook inzet, inzicht en inhoud. Het vraagt om samenwerking door daadwerkelijk samen te werken. Om die reden is de opening van de Dutch Lily Days voor het tweede jaar gecombineerd met de (FPC) leliedagvan Royal FloraHolland, die dit jaar onder andere de nieuwe promotiecampagne voor de lelie lanceerde. 

Wereld van de lelie

Ook dit jaar lieten duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland zich een week lang onderdompelen in de wereld van de lelie. Zij konden bij maar liefst dertien Nederlandse lelieveredelaars en -exporteurs terecht om de belangrijkste spelers te ontmoeten en daarmee te sparren.

13 deelnemers

Dit waren de deelnemers aan de Dutch Lily Days 2024: P. Aker, Boots Flowerbulbs, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies Holland, Lily Company, Onings Holland Flowerbulbs, C. Steenvoorden, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten Flowerbulbs.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl