0°C

Inspiratiedag Voeding & Gezondheid Brugge, 23 november

Primeur – presentatie van kersvers Nederlands-Vlaams voeding in de zorg rapport 

Op donderdag 23 november vindt het congres “Samenwerken aan lekkere en evenwichtige voeding voor iedereen’’ plaats in Brugge (Vlaanderen). Tijdens deze inspirerende dag zullen voedingsbedrijven, gezondheidssector, patiëntenorganisaties, expertisecentra, beleid en onderwijsinstellingen met elkaar in gesprek gaan over ontwikkelingen en innovaties rondom voeding en gezondheid. Organisaties en bedrijven van Nederlandse zijde zijn van harte welkom, deelname is gratis, hier kunt u inschrijven.

Aanbestedingsplatform
Van Nederlandse kant verzorgen het ministerie van LNV en Alliantie Voeding in de Zorg een presentatie van het rapport – samen met Flanders’ FOOD – over ontwikkelingen en innovaties in Nederland en Vlaanderen, waarbij ons nationale programma Goede Zorg Proef Je ook aan de orde komt. In het rapport komt onder meer de wens naar voren voor een gezamenlijk platform met kennis over aanbestedingen rond voeding in de zorg concepten. Dit platform moet inzicht geven in het betere aanbod dat kan worden verstrekt met inachtneming van het gewenste voedingsbeleid.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Vlaamse cluster NuHCaS ‘Nutrition Health Care System’. Via de bilaterale samenwerking Nutrition2Health werken we als expertisecentrum voeding in de zorg vanuit Nederland met hen samen. NuHCaS is een initiatief van ILVO, Flanders’ FOOD, VIVES, POM West-Vlaanderen en TUA West en werd vier jaar geleden opgericht, om de sectoren voeding en gezondheid meer met elkaar te verbinden.

Structurele samenwerking Nederland-Vlaanderen
Op de Vlaams-Nederlandse top van 31 januari van dit jaar tekenden Piet Adema, de Nederlands Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Jo Brouns, Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw, een Memorandum of Understanding over structurele samenwerking op het vlak van voeding en gezondheid. Dit leidde op 5 juni tot de ondertekening van een meerjarig uitvoeringsprogramma, voor een bilaterale samenwerking tussen Nederland (Alliantie Voeding in de Zorg) en Vlaanderen (NuHCaS) op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Brussel. Deze ondertekening was eveneens het startschot van Nutrition2Health, een Nederlandse publiek private samenwerking, die bedrijven, actief op het vlak van voeding in de zorg, de kans biedt hun kennis, producten en diensten aan te bieden op de Vlaamse zorgmarkt.    

Inmiddels stippelen beide regio’s samen een actieplan uit tot het versterken van voedingsinnovaties voor een betere gezondheid en welzijn.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl