0°C

Kom in de Kas: ‘Ontmoet jouw Groene Liefde!’ in de Noordoostpolder

Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde van 10.00 tot 16.00 uur. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Noordoostpolder openen zes bedrijven hun deuren voor het publiek.

Tijdens kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Voor heerlijke kersen en pruimen kun je naar De Smulkers, een professioneel bedrijf dat zich richt op de teelt van kersen en pruimen onder glas. Bredefleur Lelies zijn op allerlei gebieden bezig met innovatie. Zo ontwikkelen ze bijzondere soorten om het assortiment te verbreden, bedenken ze vernieuwende teelttechnieken, zijn ze volop bezig met dataverzameling, baanbrekende automatisering, slimme verpakkingen en originele manieren van communiceren.

Kwekers
Van den Berg Hedera is een hedera kweker die zich al veertig jaar bezig houdt met het kweken van hoge kwaliteit hedera’s. BZ&T is een glastuinbouw bedrijf van twee hectare, waar Cupressus Gold Crest potplanten, oftewel kamerconiferen geteeld worden in verschillende potmaten en vormen  vanaf stek tot eindproduct. VaVi Tulips is een jong en dynamisch bloembollenbedrijf. De bollen die zij telen worden voor een groot deel gebruikt voor de eigen tulpenbroeierij. Voorn Spray Roses is een trosrozenkwekerij waar vele kleuren en rassen gekweekt worden.

De glastuinders van de Noordoostpolder zijn verenigd in Glastuinbouwgebied Nieuwland waarbij de focus ligt op een vitaal glastuinbouwgebied met aandacht voor duurzaamheid, energie, kennis, arbeid en onderwijs. Er wordt veel samengewerkt met het agrarisch onderwijs Aeres VMBO & MBO in Emmeloord en HBO in Dronten en het ZoneCollege in Zwolle. Zij zijn allen aanwezig bij Bredefleur Lelies.

Activiteiten
Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen zich onder andere uitleven op springkussens en knutselen.

Eigen
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Noordoostpolder nemen zes bedrijven deel. De Noordoostpolder kent een grote diversiteit aan producten. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden

zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Invaliden kunnen na melding bij de verkeersregelaar dichtbij parkeren. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op komindekas.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl