12°C
Broken clouds

Nazomeren in de tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’

ESPEL – De gehele maand september zijn belangstellenden op zaterdag welkom in Bloemenpark De Wei en in De Stekkentuin, de tuinen van ‘Buurvrouw en Buurvrouw’ aan de Noordermiddenweg te Espel. In het tweede weekend zijn beide tuinen ook op zondag 10 september open. Tevens kunt u dit weekend ook terecht in boerderijtuin Het Zwaluwhuis aan de Zwijnsweg te Ens.  

Elke zaterdag zijn liefhebbers van dahlia’s welkom in Bloemenpark De Wei op nr. 15. Hier kunt u heerlijk rondwandelen tussen 300 verschillende dahlia’s (de een nog mooier dan de ander), langs de honderden kleurrijke gladiolen en vele bijzondere eenjarigen. Het is mogelijk om hier een vers geplukt boeket te laten maken. 

Elke vrijdag en zaterdag kunt u terecht in De Stekkentuin op nr. 13.  Hier vindt u tientallen najaarsbloeiers zoals asters, anemonen, persicaria’s, siergrassen, zilverkaarsen en heesters zoals rozen, hortensia’s, grootmoeders oorbellen, pindakaas struiken, viburnums etc.  Samen met vele rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen zorgen zij nog voor veel kleur en geur in de tuin. Op het erf kunt u rondstruinen tussen de vele stekken uit eigen tuin.  

In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september bent u tevens welkom in Het Zwaluwhuis in Ens: een landelijke boerderijtuin met mooie strakke zichtlijnen met een losse beplanting in ‘prairiestijl’. Kortom:  er is voor elk wat wils. 

U bent van harte welkom van 10.00 – 17.00 uur. De tuinen zijn niet rolstoelvriendelijk. In De Stekkentuin en in Het Zwaluwhuis wordt entree gevraagd. Op andere dagen zijn de tuinen alleen op afspraak open. De koffie/thee staan klaar  

Meer informatie:  

Marlies Schouten
Noordermiddenweg 15 Espel                                                                                              
https://www.facebook.com/Bloemenparkdewei

 
Wies Voesten
Noordermiddenweg 13 Espel
www.destekkentuin.nl 

Agnes Muijsers
Zwijnsweg 31 Ens
www.hetzwaluwhuis.nl  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl