0°C

Nieuwe locatie en nieuwe opzet Bloembollen Vakdagen Flevoland

2, 3 en 4 februari, Rutten – De Bloembollen Vakdagen Flevoland zijn op 2, 3 en 4 februari 2023 bij CAN de Jong Bloembollen aan de Noordermeerweg 49, 8313 PW Rutten.

Vorig jaar werd de vakshow voor het eerst bij een tulpenteler georganiseerd. ‘In 2021 hadden we vanwege de strenge coronamaatregelen helemaal geen bloemenshow. Vorig jaar hebben we ervoor gekozen de vakshow wel te organiseren, maar alleen voor de bollentelers zelf. Dit was bij ons in de schuur’, vertelt Jordi van Meer, bestuurslid bloembollen vakdagen en eigenaar Firma Van Meer. ‘Dit is zo goed bevallen dat we ervoor hebben gekozen dit te blijven doen, afwisselend bij de telers op het bedrijf.  De opzet van de show wordt wel ruimer, dan het bij ons was en is een dag extra waardoor we weer meer publiek kunnen ontvangen.’ 

Het doel van de bloembollen vakdagen is niet veranderd: het laten zien van het sortiment van de tulpentelers in de Provincie Flevoland en voor branchgenoten het netwerken met collega’s en bedrijven die actief zijn in de bollensector. Met dit als uitgangspunt zijn de nieuwe bloembollen vakdagen vormgegeven. 

Op donderdag en vrijdag is de show voor vakgenoten en wordt de prijs voor de beste tuin uitgereikt. Ook zullen er diverse sprekers uit het vakgebied zijn. Op zaterdag is de show voor iedereen vrij te bezoeken. Door de ruimere opzet van de tulpenshow kunnen bezoekers de tulpen op hun gemak en van alle kanten bekijken. 

‘Bijkomend voordeel van de nieuwe opzet is dat we meer Flevolandse bollentelers over de streep hebben kunnen trekken en daardoor hebben we meer inzenders dan ooit. We zijn hier erg blij mee’. 

De organisatie kijkt er naar uit weer veel bezoekers te mogen ontvangen voor de bloemenshow en de vakgerichte themabijeenkomsten. 

De Bloembollen Vakdagen Flevoland worden voor de negende keer georganiseerd. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen, collega’s uit het bollenvak, de landbouw, industrie en de consument. Wederzijds begrip is belangrijk in de sector en daar wil de organisatie van de vakdagen aan bijdragen. Samen telen ze een mooi product, waar iedereen van mag genieten. 

Over de locatie

CAN de Jong Bloembollen teelt 40 hectare tulpen en 55 hectare lelies. Net voordat de lelieoogst van start ging is de nieuwe schuur van 2000 vierkante meter opgeleverd. Hiermee kunnen alle bollen op één locatie verwerkt worden.

https://www.bloembollenvakdagenflevoland.nl/

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl