6°C
Scattered clouds

NK Leliekeuren weer van start

Na twee jaar zonder het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren, gaat dit evenement op 25 mei weer van start. Vier weken lang strijden deelnemers in vier categorieën om de hoogste eer.

Elke week keuren zo’n honderd deelnemers vijftien vazen lelies op de onderdelen steel, blad, bloem en algemene stand. Doel is om de beoordeling van de jury zo dicht mogelijk te benaderen. De keuringen vinden plaats in BolleNoord, Groteweg 9 in ’t Zand. Keuren van 7:00 tot 20:00 uur. De keuringsdagen zijn woensdag 25 mei, 1 juni, 8 juni en 15 juni. Donderdag 16 juni is de prijsuitreiking.

Vier categorieën

Aan belangstelling geen gebrek, zo verwacht Eline Schoon-Schilder namens de organisatie. “Tot twee jaar geleden trok het NK Leliekeuren ruim honderd deelnemers per keer. We hopen dat we dat aantal dit jaar ook weer halen.”

Deelnemers doen mee in vier categorieën, te weten junioren, dames 17+, heren 17+ en het topklassement. In die laatste categorie zitten de vijftien beste keurders van 2019, het laatste jaar dat het NK Leliekeuren werd gehouden. Jongeren vinden het NK Leliekeuren interessant. “Aan jeugd geen gebrek. Op school wordt het gestimuleerd om mee te doen.”

Vier bedrijven zorgen dit jaar voor de te keuren lelies: De Jong Lelies, World Breeding, Royal Van Zanten en Vletter & Den Haan. Deelname is gratis. Meer informatie: www.leliekeuren.nl.

Bron: Greenity.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl