0°C

Succesvolle achtste editie Seed meets Technology achter de rug

Seeds meets Technology, Zwaagdijk – ‘‘Een beurs die naadloos aansluit op de wensen en behoeften van een ieder die actief is in de zaadwereld’’, aldus één van de bezoekers van Seed meets Technology. Het succesvolle evenement heeft haar achtste editie er op zitten. Het record aantal bezoekers werd verbroken; er kwamen rond de 1500 bezoekers op af. Dit jaar zag de organisatie geïnteresseerden uit andere werelddelen dan Europa terug, net als voor Corona tijd. Maar liefst 51 verschillende nationaliteiten wisten de weg naar Zwaagdijk te vinden. De samenhang tussen nieuwe technieken en rassen en een kennisprogramma blijkt een unieke formule te zijn voor bedrijven die actief zijn in de zaadsector.

Nationale en internationale, vertrouwde en nieuwe bedrijven waren aanwezig met een stand of trading table. Opvallend was het aandeel internationale bedrijven op de beurs dat een stijgende lijn laat zien. Het programma met lezingen en symposiums was dit jaar overvol. Diverse bedrijven boden lezingen aan waarin inhoudelijk werd ingegaan op producten en diensten. Hiernaast verzorgde Corvus drones een demonstratie waarin met een drone door de kas werd gevlogen en onderwijl teeltinformatie wordt verzameld. Tijdens Seed meets Technology stonden er tevens drie symposia op de agenda. Hierbij komen er 3 bedrijven aan bod die elkaar aanvullen op een actueel en objectief onderwerp. Op dinsdag kon het symposium ‘Seeds go digital’ worden bezocht waarbij sprekers van de Universiteit Wageningen, SeQso (fabrikant van sorterings- en analysemachines) en Videometer (leverancier van visueel analyse machines) presentaties gaven hoe zaad met diverse Artificial Intelligence (AI) technieken onderzocht wordt. Op woensdag werd het symposium ‘Drones; the new human eyes in horticulture’ georganiseerd waarin onderzoeksbureau Vito België, drones leverancier Corvus Drones en plantkwekerij Gitzels spraken over de rol die drones spelen in de agrarische sector. Het derde en laatste symposium werd ingevuld met het thema ‘Seed treatments and treated seeds: futureproof’. De nieuwe regelgevingen en wetten zorgen voor een hoop uitdagingen in de zaadwereld. Euroseeds, Plantum en Artemis gaven een toelichting en update hierop. 

Zaadbedrijven
Het demonstratieveld van Takii Europe lag naast het restaurant. Zo had men vanuit het restaurant een prachtig uitzicht op de velden met tientallen gewassen. Het was mogelijk om de velden onder begeleiding te bezoeken. Aan de overkant van het terrein lag het proefveld van Sakata. Sakata heeft een brede range in pompoenen van flespompoenen tot kabocha, halloween, spaghetti en Hokkaido pompoenen. Tevens was er een nieuwe magnetron pompoen, een echte delicatesse. De verschillende pompoenen konden in een aantal gerechten worden geproefd.


Editie 2023
De volgende editie vindt plaats van 26 tot en met 28 september 2023. Aanmelden voor een stand, trading table of demonstratieveld kan via info@seedmeetstechnology.com

Blijf op de hoogte door de social media van Seed meets Technology te volgen

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl