0°C

Succesvolle en stralende Dutch Lily Days

Van 6 tot en met 9 juni stelden veertien leliebollenexporteurs hun deuren open. Vele internationale klanten en relaties meldden zich in de proefkas voor een doelgericht bezoek. De duizenden opplantingen gaven hen inzicht in de kwaliteit van de bollen, de verschillende behandelmethoden en uiteraard het bloeiende resultaat van de veelheid van lelies. Een geslaagd vierdaags event waar het kwik steeg. Het kreeg een stralende afsluiting van de zon en van tevreden deelnemers en bezoekers.

De opening van de Dutch Lily Days 2023 vond plaats bij Royal Van Zanten Flowerbulbs in Hillegom. Ruim 160 bezoekers werden door gastspreker Jan de Boer (van Barendsen Flowers Aalsmeer) meegenomen in de kracht van dataverzameling en het daarmee beter leren kennen van de eindklant. Aan de hand van die kennis kunnen trends in gang gezet worden. De lancering van de negen stuifmeelvrije Liber Lilies was onderdeel van de opening, waarna rocker en bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer uit Haarlem met de schoonheid van de lelie aan de slag ging.

Duizenden bloeiende lelies
In aanloop naar de Dutch Lily Days bezocht met regelmaat het Nederlands bezoek de deelnemende bedrijven en hun proefkassen. Ontwikkeling in teelt en gewas werd daardoor op de voet gevolgd. Op een enkele proefkas na, werd de elfde editie van de Dutch Lily Days gekleurd door proefkassen met prachtige kleur en volledige bloei van de lelie. De internationale bezoeker heeft zich na een periode van afwezigheid weer laten verrassen én inspireren door de noviteiten en ontwikkelingen in de markt.

Op naar de twaalfde editie
De deelnemers van de Dutch Lily Days kijken positief terug op de afgelopen week en maken zich klaar voor de twaalfde editie. Ook dan is het internationale bezoek vanuit alle windstreken ter wereld van harte uitgenodigd. De twaalfde editie van de Dutch Lily Days vindt in 2024 plaats van 4 tot en met 7 juni.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl