0°C

Svalbard lezing

De KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland heeft Otte Zijlstra bereid gevonden om de eerste lezing van het seizoen te verzorgen. Deze zal plaats vinden op maandag 12 september.

In 2019 maakte Otte Zijlstra een reis naar Svalbard. Dit is de naam van de archipel en de naam Spitsbergen (de naam die de meeste mensen wel kennen) is gereserveerd voor het hoofdeiland waar ook Longyearbyen is gelegen. Otte heeft dit eiland bezocht in met het expeditieschip de Plancius.

Op het eiland zelf heeft hij een auto gehuurd en vond hij onder andere de Rosse franjepoot en Koningseider. De Kleine rietganzen, die wij in de winter in Nederland kunnen treffen, broeden hier. Vanaf het schip zag hij onder ander ijsbeer en walrus.

Vanaf de Plancius zijn er met een zodiak verschillende landingen gemaakt en tijdens een van die landingen er een nest van de Paarse strandloper ontdekt. Al met al een groot avontuur waarbij het schip ook nog in het pakijs verzeild raakten op 80 graden Noorderbreedte.

Tijdens de lezing zal Otte ons meenemen om ons deelgenoot te maken van deze reis. Het belooft een mooie opening van ons lezingseizoen te worden.

De lezing vindt plaat in wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht nummer 1. De zaal is open om 19:45 uur en de lezing start om 20 uur. Rond 22 uur sluiten we de avond af. Er wordt geen toegang gerekend maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Voor meer info kunt contact opnemen met Jan-Pieter de Krijger (pr@hoorn.knnv.nl).

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl