0°C

Tulpenfestijn op het Museumplein in Amsterdam

20 januari 2024: Nationale Tulpendag

Op Nationale Tulpendag, 20 januari 2024, wordt het nieuwe snijtulpenseizoen ingeluid met een vrolijk festijn. Het kleurrijke evenement vindt plaats op het Museumplein in Amsterdam waar een gigantische pluktuin verschijnt met meer dan 200.000 tulpen. Nationale Tulpendag is een feest van inclusiviteit en heeft dit keer als thema ‘Let’s Dance!’. Het thema komt onder meer tot uiting in het tuinontwerp en tal van verrassingen. Vanaf 13.00 uur mag jong en oud gratis een bos tulpen plukken.

Voor iedereen
Arjan Smit, namens de Nederlandse tulpenkwekers: “Nationale Tulpendag draait weliswaar om de Nederlandse tulp, maar de gezellige sfeer en het gevoel van saamhorigheid op de dag is minstens zo belangrijk. Iedereen is daarom welkom en wordt uitgenodigd om de vrolijkheid ook te delen via bijvoorbeeld sociale media als Instagram en TikTok. Na afloop van je bezoek neem je de zelf geplukte bos tulpen mee naar huis en kun je lekker nagenieten. ”

Tulpentijd
Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 ieder jaar op de derde zaterdag van januari gehouden. De populairste en vrolijkste voorjaarsbloem van Nederland is vanaf dan volop verkrijgbaar in talrijke soorten, vormen en kleuren. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers (TPN) en samen met vrijwilligers, familie en vrienden wordt de pluktuin gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie en updates op Tulpentijd.nl of volg via Instagram (@TulipTime.info) en Facebook (Tuliptime).

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl