0°C

Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder kijkt naar de toekomst

9 december, Noordoostpolder – De donkerste tijd van het jaar komt er weer aan. De mooiste tijd om dat waar je trots op bent in het licht te zetten. En trots zijn de vrijwilligers van de ‘Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder’ zeker, op hun gebied, op de producten die er gemaakt worden en op de mensen die deze producten maken. Alweer voor de zesde keer wordt de Verlichte Boerderijenroute georganiseerd. Dit jaar kan deze verreden worden op 9, 10 en 11 december en 16, 17 en 18 december van 16.30 tot 22.00 uur.

De lichtroute voert door het buitengebied van Marknesse, Luttelgeest en Emmeloord. Over smalle wegen, over kavelpaden, over erven en door een koeien- en schapenschuur. Krijn Verhage, vrijwilliger van het eerste uur, is blij dat het dit jaar gelukt is. ‘Ik wilde al heel lang een stal opnemen in de route en dit jaar gaan we er echt doorheen! Aan de ene kant staan de koeien en aan de andere kant schapen. Ik verwacht dat bezoekers dit echt een fantastische ervaring gaan vinden. We willen onze bezoekers het buitengebied echt laten beleven en daarnaast ook wat leren. Dat doen we ook met de audiotour in de auto. Hierin wordt verteld over de wetenswaardigheden in het gebied, de bijzondere plaatsen waar je langs komt en hierin komen ook agrarisch ondernemers aan het woord die hun bedrijf open stellen tijdens de verlichte boerderijenroute.’

In de audiotour komen vier ondernemers aan het woord uit vier verschillende disciplines: akkerbouw, veeteelt, fruitteelt en glastuinbouw.

Nieuw is de belevingslocatie met horeca en toiletten, maar ook informatie over de agrarische sector en wat zoal speelt in het buitengebied van Noordoostpolder. Ook is het een plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. De belevingslocatie bevindt zich in één van de gebouwen van Hoogweg Paprika’s bij Luttelgeest. Presentaties zijn er onder andere van het Waterschap, LTO Noordoostpolder en boerderij-educatie.

Aan de audiotour en de belevingslocatie is het gemeentelijke thema 60/80 gekoppeld. De Noordoostpolder is 60 jaar gemeente en 80 jaar droog. ‘Wij kijken met de ondernemers en de zich presenterende organisaties naar de toekomst en stellen onszelf en de bezoekers de vraag ‘waar staan we over 20 jaar?’

Ook zijn aan de route diverse bedrijven geopend, waar bezoekers een kijkje binnen mogen nemen, zoals een plantenkwekerij, veebedrijf en bloembollenbedrijf. 

Raadpleeg https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl voor alle informatie. De meest actuele informatie is te vinden op de social media kanalen van de organisatie: https://www.facebook.com/lichtroutenoordoostpolder, https://www.instagram.com/lichtroutenoordoostpolder/ https://twitter.com/LichtrouteNOP.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl