0°C

Kom in de Kas op 11 en 12 juni en beleef de glastuinbouw!

Telers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk! Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker! In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 en zondag 12 juni kan iedereen in regio Almere – Buitenvaart in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Zeven bedrijven zetten de deuren open. De openingstijden zijn van 10:00 tot 16:00 uur. 

Gastvrije tuinders 

De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. Regio Almere – Buitenvaart is het grootst binnenstedelijke tuinbouwgebied van Nederland, gelegen dicht bij de grote stad en een bezoek aan Kom in de Kas is dit jaar te combineren met de Floriade. Een breed scala aan bedrijven doet mee. Van rozen, kersen, tuinplanten, eenjarige en vaste planten. Heel bijzonder en de moeite waard zijn Onze Volkstuinen: onze Volkstuin in de kas is een soort familiebedrijf geworden, samen met alle tuinders in de kas vormen ze een grote familie die de passie voor tuinieren en lekkere biologisch groenten delen. Bij het Kersenboertje zie je een kersenboomgaard in de kas! Het gebied richt zich meer en meer op de verbinding met stad en tuinbouw, de consument kan bij de kweker inkopen. 

Activiteiten 

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Een ballonenclown gaat de kinderen vermaken. 

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2022 voor de 44e keer georganiseerd. In de regio Almere -Buitenvaart nemen zeven bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10:00 tot 16:00 uur op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Dit jaar rijdt er geen pendelbus. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl. Op de publieke website van Glastuinbouw Nederland staat alle informatie over de glastuinbouwsector.  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl