0°C

Vier video’s van Vlog uit de Kas van Daan op een rij

In de vierde en laatste aflevering van Vlog uit de Kas van deze zomer gaat Daan op bezoek bij Luuk die al tien jaar in de kas werkt. Wij van Agrarisch hebben tegelijk de vier Vlogs uit de Kas van het afgelopen seizoen nog even op een rij gezet.

Luuk vindt het werk bij paprikakwekerij Moors in Asten-Heusden zo leuk dat hij, naast zijn baan als leraar Engels op een middelbare school, ook nog steeds in de glastuinbouw werkt. Daar heeft hij logistieke taken, pleegt onderhoud en stuurt maar liefst 25 scholieren aan. Heel veel variatie dus!

Bij kwekerij Moors vinden ze het erg belangrijk om met scholieren te werken, vooral om jongeren uit hun regio banen te bieden, vertelt mede-eigenaar van het bedrijf Hannie. Daarnaast legt ze Daan uit hoe zij hun paprika’s telen op een biologische manier en met hulp van jongeren.

De afgelopen weken bracht Daan een bezoek aan Slijkerman Kalanchoë in Heerhugowaard, Kwekerij van Tuyl in Zaltbommel en Holstein Flowers in De Lier.

Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk het is om in de vakanties en/of weekenden te werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen en gesprekken van Daan in de kas? Bekijk dan alle Vlogs uit de Kas via vloguitdekas.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl