21°C
Clear sky

Agrarische apps: Handig en helemaal gratis!

Apps zijn in deze tijd niet meer weg te denken. Wie had ooit kunnen bedenken dat we daardoor nu bijna alles op onze telefoon doen: bankieren, fotograferen, mailen en nog veel meer! Ook voor de agrarische sector zijn allerlei handige apps ontwikkeld. Hieronder bespreken we er een paar en ze zijn nog gratis ook!

Crop advisor

Dit is een app van Hazera, een internationale organisatie die actief is in de veredeling, productie, bewerking, marketing en verkoop van een breed assortiment groentezaden. Deze app kun je raadplegen als je iets wilt weten over bepaalde ziektes en afwijkingen bij geteelde groenten, zoals uien, tomaten en kolen. De ziekten en afwijkingen worden beschreven aan de hand van afbeeldingen. De app is opgedeeld in allerlei soorten ziekten, zoals grondgebondenziekten, bladziekten en bacteriële ziekten. Voor alle problemen is er uiteraard een aanbeveling geschreven.

UNIFORM

Voor agrariërs die met koeien werken is deze app handig. Met de UNIFORM-app registreer en monitor je alle koeien. Hierdoor heb je altijd alle informatie van de koe bij de hand en kun je ook direct een uitgevoerde actie registreren. De app geeft informatie over de koeien als voortplanting, melkproductie en gezondheid. Je kunt zelf direct acties invoeren als afkalving, ziekten en behandelingen, verkoop en drachtcontroles. Ook zijn er attentielijsten beschikbaar.

Trelleborg Load Calculator

Dankzij deze app bereken je de ideale bandenspanning voor je tractor. Om tot een goed advies te komen heb je uiteraard de gegevens van je tractor nodig, zoals het vermogen, de wielbasis en het gewicht. Het advies bestaat niet alleen uit de juiste bandenspanning, maar ook uit andere zaken, zoals de gewichtsverdeling en vermogensverhouding.

Weed ID BASF

Deze app informeert je over allerlei soorten onkruiden. Het is een soort digitale onkruidengids met de meest voorkomende onkruiden. De app beschikt over uitgebreide informatie van alle onkruiden en veel foto’s in de verschillende groeistadia. Je kan zoeken op naam of filters activeren.

Tractorpool

Tractorpool is grootste Europese databank voor gebruikte agrarische werktuigen. Niet zo gek dus dat je met deze app toegang hebt tot heel veel occasions. Bij het opnieuw opstarten van de app worden de meest recente advertenties getoond. In het hoofdmenu staan alle advertenties met verschillende foto’s, een korte beschrijving van de locatie, prijs en aanbieder.

Regenmeter App Bayer

De Regenmeter app van Bayer is ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in neerslaghoeveelheden van jouw locatie. Standaard wordt gebruik gemaakt van jouw actuele positie via GPS. Met de app kun je ook de neerslag opvragen van een andere locatie. Dit doe je door het invoeren van een woonplaats en straatnaam of postcode. De actuele neerslag zijn de gegevens van de buienradar data per 3 uur.

AgroApps

Op zoek naar meer apps? Kijk dan eens op de website www.agroapps.nl. Deze website is een merkonafhankelijke database waarin alle agrarische apps verzameld worden. Er zijn ook apps te vinden die niet specifiek agrarisch zijn, maar wel zeer handig kunnen zijn voor de agrarische markt. Door middel van verschillende overzichtelijke categorieën kun je per marktsegment filteren in de verschillende sectoren. Per app vind je een uitgebreide beschrijving en kun je ervaringen lezen van andere agrariërs die de app gebruiken of hebben gebruikt. Een aanrader!

Bron: AgroApps

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl