0°C

Agrico neemt nieuwe miniknollenopslag in gebruik

Emmeloord, 17 augustus 2022 – Vanochtend is de eerste vracht met miniknollen geleverd bij de nieuwe miniknollenopslag van Agrico die het afgelopen jaar is gebouwd op het industrieterrein de Munt in Emmeloord.

Vorige week is de miniknollenopslag opgeleverd en vandaag is de eerste vracht met miniknollen afgeleverd. De opslag is gevestigd aan de Escudo in Emmeloord op loopafstand van het hoofdkantoor en het Agrico Quality Center.

Bewaring
De opslag heeft een capaciteit voor 10 miljoen miniknollen. De miniknollenopslag is uitgerust met vier cellen. Hierdoor kan Agrico met verschillende bewaarregimes de miniknollen optimaal bewaren.

Kwaliteit
Een van de speerpunten van Agrico is het aanbieden van hoog kwalitatief uitgangsmateriaal. De bouw van de miniknollenopslag is één van de stappen in dit proces. Quote Mark Zuidhof: “Door de opslag van de miniknollen in eigen beheer te verzorgen zijn we nog beter in staat de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal te garanderen”. Agrico kan met de ingebruikneming van de miniknollenopslag de fytosanitaire eisen en maatregelen beter waarborgen. De miniknollen komen niet in contact met andere agrarische producten, waardoor het risico op ziektes aanzienlijk lager is.

Miniknollen vormen de basis
De miniknollenteelt is voor Agrico van essentieel belang om voldoende kwalitatief hoogwaardig pootgoed te telen voor haar leden en afnemers. Miniknollen vormen de basis voor Agrico’s hoogste klassen in het uitgangsmateriaal.

De miniknollen die nu worden opgeslagen, in het net opgeleverde miniknollenopslag, zullen worden gebruikt voor uitplant in teeltseizoen 2023 en voor de verdere opbouw van hoogwaardig uitgangsmateriaal.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl