0°C

Benoeming directeur van Agrico Research

Peter Oldenkamp wordt per 1 augustus 2023 benoemd tot directeur van Agrico Research, een coöperatie die de aardappelbranche innoveert en verduurzaamt. Hij volgt hiermee Sjefke Allefs op.

“De mogelijkheid om de leiding van Agrico Research over te mogen nemen van Sjefke is voor mij een fantastische uitdaging. Het combineren van kennis en ervaring in de veredeling, productie en de markt is daarbij een stevige basis. Het ontwikkelen van rassen voor de toekomst en de verbinding vormen tussen Agrico Research en Agrico BV is zeker één van mijn speerpunten de komende periode”, zegt Peter Oldenkamp.

Sjefke Allefs is sinds 1990 werkzaam voor Agrico Research waarvan de laatste 24 jaar als directeur. Sjefke Allefs heeft aangegeven dat het tijd wordt een scheiding aan te brengen tussen de verantwoordelijkheden voor een directeur enerzijds en de aansturing van het technisch-inhoudelijke veredelingswerk en onderzoek anderzijds en daarom graag het directeurschap te willen overdragen aan een opvolger.

Productmanagement
Peter Oldenkamp is sinds 2019 werkzaam bij Agrico en verantwoordelijk voor de afdeling productmanagement. Hij is daardoor nauw verbonden met het werk van Agrico Research. Peter is afgestudeerd Agronoom aan de Universiteit van Wageningen. Daarna heeft hij diverse functies bekleed binnen de vakgebieden onderzoek, veredeling en productmanagement bij handelmaatschappij van Rijn, KWS Potato en Enza Zaden waarna hij is overgestapt naar Agrico. Per 1 augustus zal hij worden benoemd tot directeur van Agrico Research.

Veredeling en onderzoek
Sjefke Allefs gaat zich vanaf 1 augustus toeleggen op praktische veredeling en onderzoek. Sjefke is blij dat de vacature intern ingevuld kan worden en er een geleidelijke en zorgvuldige overdracht kan plaatvinden.

Directeur Jan van Hoogen van Agrico voegt daaraan toe: “Sjefke heeft veel betekend voor de verdere ontwikkeling van Agrico Research tot toonaangevend organisatie op het gebied van de veredeling en ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen. Hij was van het begin af verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze Next Generation rassen en we zijn hem dankbaar voor de stappen die hij met Agrico Research heeft gezet.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl