0°C

Enza Zaden neemt wortelveredelingsprogramma over van Duitse bedrijf Carosem

Het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft per 1 juli 2023 een wortelveredelingsprogramma van het Duitse bedrijf Carosem overgenomen. Met deze strategische stap breidt Enza Zaden haar productportfolio uit met de toevoeging van een nieuw gewas: wortel.

Deze langetermijninvestering past binnen het doel van Enza Zaden: veredelen om de wereld te voeden en waarde creëren voor duurzaam leven en een duurzame levensstijl.​ De acquisitie omvat een wortelveredelingsprogramma, meerdere commerciële rassen en voorraad. Er vindt geen overdracht van personeel plaats. De integratie van dit nieuwe veredelingsprogramma en de commerciële rassen vereisen uitbreiding van de bestaande organisatie.

Enza Zaden staat bekend om de ontwikkeling van groenterassen in 34 internationale en lokale gewassen. Met de introductie van wortel ontstaat een nog grotere verscheidenheid in het portfolio, dat al gewassen bevat als sla, tomaat, ui, meloen, peper, paprika en komkommer.

Jaap Mazereeuw, CEO Enza Zaden: “Voor ons is dit een spannende ontwikkeling, omdat we hiermee een nieuw gewas toevoegen aan ons productportfolio. Met deze acquisitie kunnen we ongetwijfeld nog beter voldoen aan de behoeften van onze klanten en onze aanwezigheid op de markt vergroten. Hoewel het ontwikkelen van nieuwe wortelrassen een proces kan zijn dat zich uitstrekt over een periode van tien jaar, streven we ernaar om op lange termijn een toonaangevende speler op de markt voor wortels te worden.”

Andreas Muller, CEO Carosem: “Wij zijn erg blij dat ons wortelveredelingsprogramma nu verder kan worden uitgebreid onder de paraplu van Enza Zaden. We zijn ervan overtuigd dat dit bedrijf als een gerenommeerde, wereldwijde speler op het gebied van de groenteveredeling ons goed ontwikkelde programma succesvol verder gaat uitbouwen.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl