0°C

Fruitpluktuin Vink: laarzen aan en kruiwagen mee

Tot en met de herfstvakantie kun je elke woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag fruit plukken bij Vink Fruitboerderij aan de Zuiderringweg 13 II in Kraggenburg. Een fruitig en educatief uitje. De entree van de fruitpluktuin is gratis. Het geplukte fruit reken je af in de boerderijwinkel naast de fruitpluktuin.

Zaterdag 26 augustus opende burgemeester Roger de Groot van de gemeente Noordoostpolder de fruitpluktuin van Vink Fruitboerderij. Hij noemde het een voorrecht de eerste appel te mogen plukken en proeven. Na een korte uitleg hoe de appel te plukken, beetje omhoog houden, draaien en met steeltje en al van de tak plukken, bleek de burgemeester een natuurtalent. Hij vertelde trots te zijn op dit mooie bedrijf waar de derde generatie inmiddels aan het roer staat. ‘Met deze fruitpluktuin hebben zij een mooie beleving van hun bedrijf gemaakt.’

Vanaf de opening tot en met de herfstvakantie kan er fruit geplukt worden. Op de website vinkfruitboerderij.nl is te lezen welke appels en (stoof)peren plukrijp zijn. De boomgaard is ingericht met veel verschillende soorten appels en peren. Dat maakt dat er voor iedereen wel iets lekkers te plukken is.

Tijdens de herfstvakantie van 21 tot en met 28 oktober kan er iedere dag, behalve zondag, geplukt worden van 10.00 tot 17.00 uur. In de vakantie zijn er extra activiteiten voor kinderen in de pluktuin, dus trek je laarzen aan en pak een kruiwagen bij de ingang van de fruitpluktuin om je fruit voorzichtig in te leggen, loop door de pluktuin en ontdek wat er allemaal te beleven valt.

Naast appels plukken, mag je ook de appels, die van de boom gevallen zijn, rapen. Deze appels zijn vaak nog goed te eten. Mocht er een valplek aan zitten, dan kunnen ze nog prima gebruikt worden voor de appeltaart of appelmoes. Zo heb je nog langer plezier van je bezoek aan de pluktuin, want hoe leuk is het om na een bezoek aan de pluktuin zelf thuis een taart te bakken of appelmoes te maken.

Het groeiseizoen van de appel, van bloei tot oogst, duurt gemiddeld 100 dagen. Het appelplukseizoen loopt van eind augustus tot en met oktober. Na de herfstvakantie komt het plukseizoen ten einde.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl