21°C
Clear sky

Het gezondste fruit-uitje in de herfstvakantie

Kraggenburg, oktober 2022 – De fruitpluktuin van Vink Fruitboerderij in Kraggenburg is tijdens de herfstvakantie van maandag 17 tot en met zaterdag 22 oktober iedere dag van 10.00 – 17.00 uur geopend. De pluktuin is er voor iedereen die van fruit houdt. Je kunt er allerlei soorten appels plukken, zoals Elstar, Roblos, Goudreinet, Robijn, Red Prince, Fuji, Golden Delicious, Topaz en Karmijn. Ook zijn er peren in overvloed, van Condo en Gieser Wildeman tot Conference.

Pluk het mooiste en lekkerste fruit en ga thuis aan de slag in de keuken om bijvoorbeeld een appeltaart te bakken. Red Prince of Roblos zijn lekkere handappels maar zijn daarnaast ook zeer geschikt voor appeltaart.

Het geplukte fruit wordt afgewogen en afgerekend in de boerderijwinkel, waar een compleet assortiment aan vers- en streekproducten beschikbaar is. Kijk eens door het raam van de fruitkeuken waar jams, fruitsauzen en stoofperen worden bereid. Een gezellig en gezond fruit-uitje voor het hele gezin. Voor wie uitgeplukt is zijn er ook nog leuke, verrassende activiteiten. De fruitpluktuin is gratis toegankelijk.

Interesse in een eigen fruitboom? In november start het plantseizoen, in de fruitpluktuin is een specialist aanwezig die u kan adviseren over fruitbomen.

Vink Fruitboerderij is te vinden aan de Zuiderringweg 13-II te Kraggenburg. Informatie over de plukrijpe rassen en openingstijden zijn te vinden op http://www.vinkfruitboerderij.nl/pluktuin/.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl