0°C

Is fruitplukken zwaar?

De fruitplukperiode is aangebroken en dinsdag 5 september is een ploeg van De Pensionado’s gestart bij Minnaard Fruit in Dronten.

Ze begonnen de eerste dag met de appels, maar gisteren schakelden ze over naar de peren. De appels en peren zijn het goud van de fruitteler. Dat betekent dus dat ze met fluwelen handschoenen behandelt moeten worden.

Onze Pensionado’s hebben dan ook handschoenen aan. Dat is vooral tegen het eventuele ongedierte wat anders op je handen kan komen, maar als het regent en koud is dan is het ook wel lekkerder dan met de blote handen.

Je ziet hier op de foto’s dat de peren bij het steeltjes gepakt worden waarna de peer in je handen valt. Daarna worden ze voorzichtig in de kist gelegd. Ja gelegd, want je laat ze niet vallen, omdat de peer dan beurs kan worden inclusief de peren eromheen. Dus als de kist nog leeg is moet je wel telkens even bukken om de peer op de bodem te leggen.

Al met al is het geen zwaar werk, maar het vergt wel veel beweging. Dus af en toe moet de rug wel even gestrekt worden onder het genot van een verse appel of peer.

De temperaturen van deze week (30 graden) maakt het plukken wel weer wat zwaarder, maar daarom werd er al snel een tropenrooster ingevoerd. En plukken in de stromende regen is nou ook weer niet heel fijn. Maar het plukken gaat door, ongeacht welk weer het is.

Het plezier wat gemaakt wordt, vriendschappen die ontstaan en samen er even doorheen zitten maakt dat je aan het einde van de dag wel kapot voelt, maar zeker voldaan.

Wil jij er volgend jaar bij zijn en kun je de maand september beschikbaar zijn om mee te helpen dan willen we je vriendelijk vragen je op te geven via een mail naar cor@depensionados.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl