0°C

Jongeren meer groente en fruit laten eten: deze studenten weten hoe je dat voor elkaar krijgt

24 mei was het eindelijk zover, de finale van de Food Boost Challenge. Op het podium in het World Horti Center pitchten tien studententeams hun idee voor het verleiden van jongeren tot het eten van meer groente- en fruitproducten voor een bomvolle zaal én vakjury. Team Veggie Smooth kwam als grote winnaar uit de bus en gaat met €5.000,- en twee vliegtickets, van AppHarvest, naar de VS naar huis. Hiermee hopen zij hun concept van aantrekkelijke én gezonde smoothies met hierin ‘verstopt’ 60% groente en 40% fruit verder te kunnen ontwikkelen.

Gezonde toekomst keihard nodig

Waarom de Food Boost Challenge? Simpelweg omdat het keihard nodig is voor een gezonde toekomst! Uit onderzoek blijkt dat 17% van de jongeren kampt met overgewicht. Deze leeftijdsgroep krijgt structureel te weinig groente- en fruit(producten) binnen, terwijl deze juist beschermen tegen ziektes. Samen met de initiatiefnemers Medical Delta Living Lab VIT for Life, HortiHeroes, Foodvalley NL en De Haagse Hogeschool als kennis- en onderzoekspartner én de 34 betrokken partners werkten de tien finalistenteams de afgelopen maanden aan hun concept. De teams konden ideeën inzenden in diverse categorieën: producten, hotspots, technologie en ‘routes to market’. Tijdens de voorronde van de challenge dienden 25 teams hun idee in om jongeren meer groenten en fruit te laten eten.

Unanieme winnaar

De jury was het unaniem eens over de winnaar: “Veggie Smooth sluit perfect aan bij de missie en de doelgroep (12-20 jaar) van de Food Boost Challenge. Er staat een duurzaam en aansprekend concept dat door de inzet van Yasmin en Alice in korte tijd zichtbare voortgang heeft gemaakt en op een vernieuwde wijze impact kan maken!” Naast Veggie Smooth ging PowerTower er met de publieksprijs vandoor, zij wisten ruim 400 van de 1500 uitgebrachte stemmen te bemachtigen.

Inspiratie door Ron Simpson

Het was een inspirerende middag. Zo deelde De Haagse Hogeschool onderzoeksresultaten van de Food Boost Challenge die 200 studenten bij meer dan 2000 jongeren/scholieren verzameld hebben. Hieruit blijkt dat de aanpak werkt en dat er een beweging in gang is gezet bij jongeren naar een positievere beleving aangaande groente en fruit. De middag werd afgesloten door Ron Simpson, founder van onder andere The Avocado Show, marketeer en jurylid tijdens de finale. Hij gaf inzichten in branding van zijn restaurantketen en gaf de finalisten mooie tips mee: “Gelikte marketing speelt niet altijd een rol, maak gebruik van het imperfecte en ga op die manier viraal.’’

Meer informatie op: 

www.foodboostchallenge.nl            

info@foodboostchallenge.nl

Foto: Captured by Lot

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl