0°C

Avondklas over High-Tech landbouw met AI

DRONTEN – Camera-gestuurde schoffels, autonome tractoren, wiedrobots, gewasanalyse met drones; de afgelopen decennia hebben technologische ontwikkelingen het werk van akkerbouwers en fruittelers aanzienlijk veranderd. Dankzij geavanceerde technieken kunnen boeren gedetailleerde informatie verzamelen over hun gewassen en wordt (een deel van) het werk van de mens overbodig. Tijdens de Avondklas op donderdag 14 december staan we stil bij deze technologische ontwikkelingen. Welke technieken zijn succesvol geïmplementeerd? Welke innovaties kunnen akkerbouwers en fruittelers verwachten? En wat kan Artificial Intelligence (AI) ons als boeren brengen? Meld je aan via www.warmonderhof.nl/agenda.


Verleden, heden, toekomst

Tijdens deze Avondklas verwelkomen we Bert Rijk als spreker. Bert is boerenzoon, mede-eigenaar van Aurea Imaging en oprichter van de Dronewerkers. Aurea Imaging levert technologie waarmee veredelaars, akkerbouwers en fruittelers nauwkeuriger kunnen werken. Rijk staat stil bij de technologische ontwikkelingen die de afgelopen decennia met succes omarmd zijn op het boerenerf, maar werpt ook een blik op de toekomst. Wat is er in de maak, welke technieken kunnen we als akkerbouwers en fruittelers de komende tien jaar verwachten? En welke invloed heeft Artificial Intelligence (AI) op het handelen voor ons als boeren?

Automatische beeldherkenning op tractoren

Ook zal Bert Rijk stilstaan bij een monitoringsplatform voor de fruitteelt dat op dit moment getest wordt. Vanuit de overtuiging dat het menselijk oog lang niet zoveel kan waarnemen als een camera met een getraind beeldherkenningsalgoritme, bedacht Rijk een systeem om de volledige groeicyclus van appel- en perenbomen vast te leggen. Een camera op de tractor, met automatische beeldherkenning, brengt in het voorjaar de bloesem in kaart en monitort vervolgens de hoeveelheid en groei van de vruchten. Hiermee kunnen fruittelers op boomniveau sturen.

Aanmelden vooraf

Voor de avondklassen is het nodig om vooraf aan te melden. Dit kan via www.warmonderhof.nl/agenda. Voorafgaand aan de avond ben je van harte welkom om 18.00 uur voor een voedzame avondmaaltijd in de Hofzaal van Warmonderhof. Onze koks bereiden eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. De avondklas zelf start om 19:30 uur en vindt plaats in de Hofzaal: Wisentweg 12 in Dronten.

Waardebepaling achteraf

Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding, antroposofie en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept.

Meld u hier aan!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl