0°C

Bouwbedrijf Doorn realiseert nieuw kloppend hart voor Van der Linde Emmeloord

Beide familiebedrijven begrepen elkaar goed tijdens de bouw van het droomhuis van Henk en Cobie van der Linde, vader en moeder van Taco, Paul en Eric. Reden om in december 2021 Bouwbedrijf Doorn uit te nodigen voor een nieuw, maar onvergelijkbaar project. Nieuwbouw voor het kantoor en extra opslagruimte voor de export van verpakte aardappelen. Een nieuw kloppend hart voor het bedrijf zonder het familiale karakter te verliezen. Een centrum van waaruit het hele bedrijfsterrein en de weegbrug te zien zijn.

Familie Van der Linde en Jacob Loosman van Bouwbedrijf Doorn gingen de uitdaging aan. In februari 2022 werd de eerste bouwvergadering belegd. In april 2022 werd er gestart met het heien van de palen. Tegelijkertijd brak de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uit. Gevolg was dat de prijzen voor met name staal omhoogschoten. Hiermee werd bouwen binnen het afgesproken budget een uitdaging! Door snel te schakelen is het de mannen gelukt en staat er nu een prachtig nieuw pand met voldoende ruimte voor de toekomst.

Historie
De opa van Taco, Paul en Eric van der Linde begon in 1959 met zijn aardappelhandel aan de Kleiweg in Emmeloord. Al snel ging hij ook zelf sorteren en verpakken. Henk van der Linde kwam bij zijn vader in het bedrijf en nam het over. Hij kreeg drie zoons. Met de gedachte ‘als er zoveel mensen een salaris uit ons bedrijf moeten halen, moet er wat gebeuren’ werd er in de jaren negentig gestart met de opslag en later in 2004 de verwerking van winterpeen. Voor dat laatste werd in 2004 het terrein van de overbuurman erbij gekocht. In 2005 volgde de oprichting van BigBagStore.nl, de totaalleverancier van big bags en aanverwante producten. Inmiddels heeft Henk zich teruggetrokken uit de zaak en hebben de zoons ieder hun eigen divisie. Eric is verantwoordelijk voor de handel en de verwerking van de aardappelen, Paul voor de winterpeen en Taco runt BigBagStore.nl. Het bedrijf heeft 15 vaste medewerkers. In het aardappel- en peenseizoen worden er uitzendkrachten ingehuurd voor het sorteren, de verwerking en het verpakken van de producten.

Taco is elektrotechnisch ingenieur en deed eerst werkervaring op bij andere bedrijven. Daarna kwam hij op kantoor bij zijn vader en broers. Spreekruimtes waren er niet. Als er uitgebreid werd, dan waren dat vierkante meters voor de loodsen. Het kantoor was een ondergeschoven kindje. Tot nu. Architect Jaap Heetebrij van Team 2 maakte een ontwerp voor kantoorruimte en een bedrijfsloods, waarbij hij het maximale bouwvlak gebruikte.

Toekomst
Taco was, met zijn technische achtergrond, het hoofdaanspreekpunt van de familie voor de bouwers. Jaap Heetebrij was de directievoerder van Team 2 en Frank Westerveld van Bouwbedrijf Doorn de projectleider. De bouwvergaderingen, waar ook Henk en Eric aanschoven, verliepen voorspoedig. ‘We hebben het in één keer goed gedaan’, vindt Taco, ‘600 vierkante meter voor kantoren en vergaderruimtes en 900 vierkante meter bedrijfsloods voor opslag van verpakte aardappelen. We hebben nu echt ruimte voor de toekomst.’ Het nieuwe pand voldoet aan de nieuwste bouwnormen, is gasloos en is energieneutraal door het gebruik van zonnepanelen, goede isolatie en een systeem voor warmteterugwinning.

De kantoren en spreekruimtes hebben veel ramen en zijn warm en comfortabel ingericht door Buss Ontwerp & Inrichting uit Usquert. Na precies een jaar werd de bouw in april 2023 afgerond. Op 2 juni van dit jaar werd er een open dag georganiseerd voor familie, vrienden en bekenden. De familie Van der Linde kreeg alleen maar lovende reacties.

Bouwbedrijf Doorn heeft weer een mooi visitekaartje afgeleverd met dit luxe bedrijfspand. ‘We zijn heel tevreden over Bouwbedrijf Doorn’, vertelt Taco. ‘De overleggen verliepen voorspoedig en de kwaliteit van het geleverde product is uitstekend. Als echt polderbedrijf werken we graag samen met andere bedrijven uit de Noordoostpolder en wanneer de geleverde kwaliteit dan ook nog duidelijk een plus geeft, is de gunfactor om een bedrijf uit de polder de opdracht te geven groot. We zijn blij dat we voor Bouwbedrijf Doorn hebben gekozen.’

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl