0°C

Camping BoerenGroen: kamperen bij de boer, “even heerlijk er tussenuit!”

Edwin en Wendy Lievaart en hun kinderen Amy en Rick van Camping BoerenGroen aan het Ruttensepad 14 in Rutten, vlakbij Lemmer, ontvingen met Pinksteren officieel hun eerste gasten op de camping bij hun akkerbouwbedrijf.  

De eerste gasten zijn erg enthousiast. “Iedereen is welkom geheten met een kleine attentie van een klavertje 4. De gemeenschappelijke ruimte wordt goed gebruikt. Gasten vinden het er mooi uit zien en de diverse voorzieningen worden gewaardeerd. De eerste gasten zitten al rond een leen-vuurkorf met ons hout” (zolang de voorraad strekt), vertelt Wendy. “We hebben een zak uien neergezet en ook dat wordt gepakt. Leuk om te zien. De kinderen weten al het speelgoed ook prima te vinden en rijden vrolijk rond op de diverse voertuigen. Het is erg gezellig! Onze eigen kinderen willen ook elke keer een rondje lopen over de camping.”

Een kleine boerencamping openen was al langer een wens van Edwin en Wendy. Ze gaan zelf regelmatig kamperen met de kinderen op boerencampings en genieten dan van de gezelligheid en het kleinschalige van de camping. Vorig jaar was de tijd er rijp voor en besloten ze: “we gaan het doen!” Een halve kavel naast de boerderij was vrij en werd bestemd voor de camping. Het akkerbouwbedrijf zal altijd centraal blijven staan in het leven van Edwin en Wendy en zal altijd leidend moeten zijn. “Maar we zien de camping wel als een volwassen tak van de boerderij waarbij gastvrijheid en service hoog in het vaandel staat.” 

De camping is helemaal door Edwin en Wendy zelf ingericht met hergebruik van materialen en veel groen in de vorm van vele soorten bessenstruiken, fruitbomen, groenten en kruiden. De naam van de camping BoerenGroen is dan ook zorgvuldig gekozen. Het groen staat niet alleen voor de beplanting, de bloemen en het gras, maar ook voor duurzaam.  

De organisatie is weldoordacht ingericht. Alles moet goed geregeld zijn want “we zijn overdag niet altijd aanwezig”.  Het systeem is zo ingericht dat een gast zich bij aanvang niet meer hoeft aan te melden en zichzelf kan installeren. “Wel maken we iedere dag meerdere rondjes over de camping en maken kennis met onze nieuwe gasten. Dit doen we echt als gezin. We houden van gezelligheid en die sfeer moet er op de camping ook zijn. Iedereen moet zich welkom voelen, zowel senioren als jonge gezinnen.”

De camping en het akkerbouwbedrijf zijn van elkaar gescheiden. Wel willen Edwin en Wendy de campinggasten eens per week een kijkje in de keuken van het akkerbouwbedrijf geven. “Bijvoorbeeld in de vorm van ‘op de koffie bij de boer’, waarbij wij dan kunnen vertellen over het leven op en rond de boerderij en onze gasten vragen kunnen stellen. Daarnaast zijn op de camping elementen van de boerderij terug te vinden. We verbouwen vooral pootaardappelen en plantuien. Deze staan ook in de kleine moestuin op de camping. Gasten mogen hun eigen eten rooien uit de moestuin. En we hebben ook veel fruitbomen en verschillende soorten bessenstruiken op de camping staan en de kippen gaan binnenkort ook over die iedere dag een eitje leggen. Gasten kunnen pakken zolang de voorraad strekt.”

In de kleine kapschuur is een gemeenschappelijke ruimte ingericht met onder andere een minibieb en een speelhoek voor de kinderen. Ook is er een leenhoek met barbecues, vuurschalen en van alles op het gebied van sport en spel. Verder is er een buitenspeeltuin en hoe grappig is het dat er een waar wrak op het terrein verborgen ligt.  

SAMSUNG CSC

In totaal heeft de camping 15 kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers en één kampeerwagen voor de verhuur. Op elke kampeerplek is elektriciteit en er is een schoon en netjes sanitairgebouw. Meer informatie en reserveren: https://campingboerengroen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl