21°C
Clear sky

GreenPEAK-IT Neemt Polariks over

GreenPEAK-IT, een zusterbedrijf van Bosman Van Zaal, heeft op 25 oktober sensortechnologiebedrijf Polariks overgenomen. Polariks is een technologiebedrijf dat visuele herkenningssystemen met behulp van hyperspectrale beelden maakte.

Plant hyperspectrale beeldherkenning is een niet-verstorende beeldherkenningstechnologie om de gevolgen van biotische stressfactoren op gewassen te meten. Er wordt met de camera tot op moleculair niveau gekeken naar het gewas.

Mobiele hyperspectrale camera’s

Polariks bracht mobiele apparatuur met beeldherkenningssoftware waarmee ook geanalyseerd kan worden. Tot nu toe zijn deze mobiele hyperspectrale camera’s gebruikt voor fotosynthese-analyse, om de oogstplanning en fertigatie te verbeteren en om gebreken in de plant te herkennen.

Verder ontwikkelen

Polariks overleefde de coronaperiode niet. GreenPEAK-IT wil het werk van het bedrijf voortzetten. Eerder dit jaar zijn GreenPEAK-IT en VDL ETG samen gaan werken om de VDL CropTeq bladkniprobotica op de markt te brengen. De mobiele hyperspectrale camera’s komen daarbij van pas: De CropTeq-robot beweegt zich door de kas en de camera bekijkt de staat van het gewas, waarna een gewasanalyse volgt. Voor wie met Polariks werkt: GreenPEAK-IT neemt de online omgeving over in het eigen platform.

Bron: https://www.greenity.nl/nieuws/greenpeak-it-neemt-polariks-over

Foto: https://nl.linkedin.com/company/greenpeak-it

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl