0°C

Lassen, melken, trekkers en kijkje in studentenhuis op open opleidingsdag

melken

Voor degenen die voor zichzelf een groene toekomst zien weggelegd en die zich aangesproken voelen door planten of koeien, business, mechanisatie en duurzaamheid, is er de leukste school van Nederland, namelijk Aeres MBO Dronten Warmonderhof. Zaterdag aanstaande, 27 januari houdt de school een open dag met veel proeflessen. Wel even aanmelden! 

Landbouw is ook business, zorg en natuur 
De agrarische sector in Nederland is innovatief en volop in beweging. Een prachtige sector om in werkzaam te zijn. Dat kan op vele manieren: als agrarisch ondernemer of bedrijfsleider, adviseur, in de voedselverwerking, zadenteelt, zorglandbouw en het agrarisch natuurbeheer. Kies je voor Aeres MBO Dronten Warmonderhof, dan kies je ook nog eens voor biologisch en biologisch-dynamisch; duurzaam en toekomstbestendig. Je vindt onze studenten overal ter wereld in de meest uiteenlopende beroepen.

’s Morgens in de klas, ’s middags op het land 
Studenten van Warmonderhof zitten ’s morgens in de klas en werken ’s middags op het land. Elke dag! Ze wonen met zijn allen in huisjes op de campus. Ervaar tijdens de open dag het wonen, werken en leren op Warmonderhof in de vele proeflessen die zaterdag gegeven worden, tijdens je bezoek aan één van de studentenhuisjes op het erf en bekijk de boerderijen tijdens de doorlopende rondleidingen langs akkers, stallen en kas.

Open werkplaats
Tijdens de open dag is de laswerkplaats geopend en kun je kijken bij een trekkerles. Ook worden er diverse lessen koeienmelken gegeven. Er zijn proeflessen zaadteelt, plantenfamilies en agrarische ecologie. Eveneens houdt de school meerdere informatiesessies over de BOL-opleidingen en BBL-opleidingen biodynamische landbouw. Er staat koffie voor je klaar met huisgemaakte koek en een soepje voor de lunch. De Hofwinkel is de hele dag geopend en verkoopt producten van eigen hof en meer, en houdt een speciale proeverij.

Veel praktijk en persoonlijke aandacht 
Aeres MBO Dronten Warmonderhof, of kortweg Warmonderhof, is een kleine school met heel veel praktijk en persoonlijke aandacht. Met een opleiding aan Warmonderhof worden jongeren opgeleid tot vakexperts die kunnen meebouwen aan de landbouw van de toekomst: precies wat we nu nodig hebben!

Meld je nu aan! www.aereswarmonderhof.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl