0°C

Nederlander waardeert agrarisch landschap

Nederlanders waarderen het om in een agrarisch landschap te wonen en 85 procent wil dat behouden. Tegelijkertijd onderschatten Nederlanders hoeveel daarvan in Nederland wordt beheerd door boeren en tuinders. 

Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch onder 1.038 Nederlanders in opdracht van LTO Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander denkt dat 34 procent van Nederlandse bodem wordt beheerd door de land- en tuinbouw. In werkelijkheid is maar liefst 60 procent van al het land in Nederland in beheer van boeren en tuinders. Zij dragen daarmee bij aan een goede toekomst van het landelijk gebied, door zich in te zetten voor de leefbaarheid en kwaliteit ervan.

De bescherming van natuur en landschap is een belangrijk maatschappelijk thema voor vrijwel alle Nederlanders. 96 procent van de Nederlanders wil bescherming van de natuur, waarbij bescherming van akkerbouw, weidegebieden en bloemvelden zeer belangrijk wordt gevonden.

Bron: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2021/10/22/nederlander-waardeert-agrarisch-landschap?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief-22-10-2021

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl