0°C

Stolk Brothers grote winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2024

winnaar 2024 thumbnail

Stolk Brothers is de grote winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Broers David en Pieter Stolk zetten als vierde generatie krachtig in op continuïteit, vrijwel 100% biologische gewasbescherming en veenvrij telen. Oesterzwammerij wint de Themaprijs ‘Circulair Ondernemen’. Met hun nieuwe vorm van tuinbouw sluit het kringlopen en benut het blijvend stromen die anders als afval worden bestempeld.

Marten van den Berg, directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en André Kuipers reikten de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 gisteren uit. Gido Oude Kotte, voorzitter Greenport Aalsmeer, reikte de Themaprijs uit.

Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 - stolk brothers

Stolk Brothers: Sterke voorloper in duurzaamheid

Stolk Brothers is een hypermoderne anthuriumkwekerij gevestigd in Bergschenhoek. Het is een familiebedrijf dat bijna 100 jaar bestaat en exclusieve anthuriums belevert in het topsegment. Volgens de jury toont Stolk Brothers lef door vroege implementatie van veenvrij uitleveren en heeft het bedrijf verschillende biologische toepassingen in de teelt geïmplementeerd. Door recente investeringen is de bedrijfsstructuur klaargemaakt voor aansluiting op collectieve duurzame warmte. Middels biodiversiteitsproeven rond de kas wordt nieuwe kennis ontwikkeld en de omgeving betrokken.

David, Pieter en familie Stolk: Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!

Tuinbouw Ondernemersprijs 2024 (themaprijs) - oesterzwammerij

Oesterzwammerij: nieuwe vorm tuinbouw stad én land 

De Oesterzwammerij is een circulaire kwekerij in Bloemendaal en teelt oesterzwammen – als alternatief voor vlees – op koffieprut. Volgens de jury laat de Oesterzwammerij zien dat het bij circulair om een transitie en een andere manier van denken gaat: een meerwaarde halen uit reststromen en deze weer als grondstof te gebruiken voor hogere waarde. Oesterzwammerij is een reproduceerbaar, en daarmee schaalbaar initiatief. Het bedrijf heeft een zeer brede blik en is bezig met de gehele keten, om zo samen nieuwe waarde te creëren.

Erik Boele, Michiel de Ruiter en team: van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

De Themaprijs is mede georganiseerd door Greenport Aalsmeer. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl