0°C

Sybren Attema nieuwe voorzitter Friesland Campina

Sybren Attema is door de ledenraad van zuivelcoöperatie Friesland Campina U.A. vrijdag benoemd tot bestuurslid en voorzitter van de coöperatie. Zijn aanstelling geldt voor een termijn van vier jaar en gaat direct in.

Attema is daarnaast gelijktijdig benoemd tot lid en voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Campina N.V. ‘Ik ben blij met het vertrouwen van de ledenraad. Ik ben zeer gemotiveerd om samen met de ledenraad, de leden-melkveehouders, het coöperatiebestuur, de raad van commissarissen en de executive board aan de versterking van Friesland Campina te werken.’

De prille voorzitter vervulde tot 2010 achttien jaar lang bestuursfuncties bij verschillende rechtsvoorgangers van Friesland Campina. Als voorzitter van Friesland Foods was hij onder meer nauw betrokken bij de fusie van Friesland Foods met Campina. Daarna vervulde hij twee jaar lang het vicevoorzitterschap van de zuivelcoöperatie Friesland Campina U.A.. Hij legde in 2010 zijn bestuursfuncties neer en trad in dienst bij Friesland Campina als regiomanager Dairy Development Programme in Zuidoost-Azië. Die rol vervulde hij tot 2019.

Volgens de RFC-statuten vereist een zetel in het bestuur een actief lidmaatschap van de coöperatie. Attema is oud-lid, daarom zijn als onderdeel van de benoemingsprocedure de statuten gewijzigd. Deze wijziging is van tijdelijke aard en vervalt na afloop van de bestuurstermijn van Attema.

Bron: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2021/11/12/sybren-attema-nieuwe-voorzitter-frieslandcampina

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl