14°C
Heavy Rain

Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder trekt ruim 10.000 bezoekers

Organisatie zoekt versterking voor volgende editie

De Verlichte Boerderijenroute in Noordoostpolder trok in december ruim 10.000 bezoekers. De lichtroute kon in twee weekenden, op 9, 10 en 11 december en 16, 17 en 18 december van 16.30 tot 22.00 uur verreden worden. 

Krijn Verhage van de organisatie kijkt met volle tevredenheid op het evenement terug. ‘We hebben veel enthousiaste reacties gehad, zowel van de bedrijven die meededen door hun bedrijf of erf open te stellen als van de bezoekers die de route hebben gereden.’

Bezoekers prezen vooral de afwisseling in de route en verschillende verlichte objecten. ‘Met name de goede bewegwijzering, de audiotour met verhalen van de ondernemers aan de route en de route over de kavelpaden werden gewaardeerd. Het rijden over de kavelpaden vonden ze soms ook best spannend.’ 

Ook kreeg de organisatie tips en verbeterpunten. Zo was bij veel mensen onduidelijk wat het verschil was tussen een open dag en een rondje erf en misten ze de informatie van wat er bij het bedrijf te zien was in de audiotour. ‘Dat laatste wordt lastig’, weet Verhage. ‘Niet alle bedrijven zijn alle dagen open, dat maakt het lastig op te nemen in de audiotour’,’ vindt hij. 

Versterking gezocht

Ook al moet er nog officieel geëvalueerd worden door de organisatie, is het wel al zeker dat er in 2024 weer een verlichte boerderijenroute komt. Voor de organisatie hiervan wordt versterking gevraagd. Mensen die het leuk vinden om bij te dragen aan het maken van de audiotour door bijvoorbeeld het verzamelen van interessante weetjes over de Noordoostpolder en het in elkaar zetten van de route binnen izi.TRAVEL kunnen contact opnemen. Daarnaast komt de organisatie graag in contact met een creatieveling die wil helpen met de PR, persberichten schrijven, meedenken met de vormgever over de diverse uitingen en social media. Bij interesse of wanneer je vragen hebt, kun je een bericht sturen via social media of mailen naar info@lichtroutenoordoostpolder.nl.  

Foto, Mariska Scholtens

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl