0°C

Verrassen met Valentijn – Hartvormige anthuriums

valentijn

Valentijn een beetje cliché? Welnee! Je kunt je liefde en waardering voor elkaar niet vaak genoeg tonen. Kom dit jaar eens verrassend uit de hoek met… anthuriums. Deze exotische bloemen bestaan uit een kleine kolfje met een opvallend, hartvormig schutblad. Dat varieert van knalrood tot groen en van zachtroze tot dieppaars en van klein tot groot. Voor elk wat wils. Je kunt natuurlijk het hele huis vol zetten met hartvormige anthuriums, maar je kunt het ook klein houden: één enkele anthurium spreekt al boekdelen! Sowieso kun je wekenlang genieten van deze bloem.

Hartvormige anthuriums

Anthuriums hebben niet alleen een verscheidenheid aan kleur, ook het formaat kent grote verschillen. Behalve de bekende soorten met een hart van 5 cm doorsnee, zijn er ook reusachtige varianten van maar liefst 25 cm. Een hartverwarmend cadeau! Anthuriums zijn sterke bloemen waarvan je vaak meer dan drie weken van geniet. Het geheim zit ‘m in de sterke steel zonder blad. Zo blijft het water in de vaas schoon. Je hoeft dus niet of nauwelijks te verversen, maar natuurlijk wel af en toe bijvullen.

Valentijntip
Romantisch dineren? Zet geen hoog boeket op tafel maar liever een aantal kleine vaasjes met kort afgesneden hartvormige anthuriums. Zo kan je elkaar tenminste recht in de ogen kijken!

Anthuriums zijn verkrijgbaar bij bloemisten. Meer info, tips en inspiratie vind je op www.anthuriuminfo.com of Instagram @anthuriuminfo.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl