0°C

Beelden en bloementuin PLUCK elke dag, nieuwe uitdaging voor Pieter en Geraldine Mulder

PLUCK - entree foto

Pieter en Geraldine Mulder hebben jarenlang met hart en ziel gewerkt in hun bloembollenbedrijf. Dit is overgedragen aan de compagnons. Daarna heeft het stel een prachtig plekje gevonden in Witharen, nabij Ommen (OV). Ze starten op hun nieuwe locatie de beelden- en bloementuin ‘PLUCK elke dag’, en willen hier hun passie voor tulpen en bloemen delen en de verbinding tussen agrariërs en consument versterken. Door hun mooie tuin en erf open te stellen kunnen liefhebbers meegenieten van het buitenleven.

PLUCK - Pieter en Geraldine foto

Pieter en Geraldine Mulder hopen niet alleen de bloemenpracht op de kaart te zetten, maar kunnen ook meerwaarde toevoegen door te vertellen hoe bollen geteeld worden en de uitdagingen die dat met zich meebrengt. De tulp is het nationale symbool van de Nederlandse agrarische sector en bezoekers kunnen zien hoe je tulpen en andere bolbloemen kunt toepassen in je eigen huis en tuin.  Daarbij kan het erf met een oude schaapskooi en een hooiberg en de bloementuin van de familie Mulder inspirerend zijn.  

Passie
Ze wilden, nu ze halverwege de 50 zijn en geen opvolgers bleken te hebben, graag op een andere manier hun passie voor tulpen en bolbloemen delen met degenen waar ze al die jaren bollen voor hebben geteeld: de consument zelf. Dat gaan ze doen op hun nieuwe boerderij in Witharen met een schitterende parkachtige tuin, met een grote vijver. Zij hebben hier afgelopen najaar heel veel bollen en vaste planten geplant, zodat het komend voorjaar een bloemrijk park gaat worden. Daarnaast zijn op een halve hectare, tulpenbedjes geplant, met meer dan 80 soorten tulpen.

Activiteiten
Op het erf van PLUCK elke dag kan de bezoeker niet alleen verhalen horen over de bollen- en bloementeelt. In de tuin is bovendien volop gelegenheid om bloemen te fotograferen, of met een picknickmand van ‘PLUCK elke dag’ tussen de tulpen te zitten, om onder de fruitbomen of op een ander idyllisch plekje op het boerenerf koffie met een taartje te eten. Later in het seizoen zullen er o.a. Alliums, Zinnia’s en prachtige Dahlia’s in de tuin te zien zijn.

PLUCK - Tunnel foto

Boeketten
Dit erf is er om passie met bloemen in mooie vazen te delen. Dochter Sarah is bloemstylist en runt de boetiek waar tulpen, bloemen en kunst sierlijk bij elkaar komen in een tulpenvaas. Natuurlijk zijn er Pluckboeketten om thuis van te genieten. In de tuin komen net als voorheen bij Beeldentuin Witharen, ongeveer 100 beelden, van 10 verschillende kunstenaars. Alice Valk tulpfotografie, zal haar werk exposeren in de boetiek, in de tulpentijd. Dochter Roos staat klaar in De Schaapskooi of op het terras, om een goed kopje cappuccino of thee met lekkers voor je te serveren.

Verbinding
De tuin ligt tussen natuur en landbouwgebied, in nabijheid van het toeristische Ommen. Heel graag wil de familie Mulder, vanuit hun agrarisch ondernemerschap, een verbinding vormen tussen de boeren en consumenten, door regionale bedrijven en streekproducten onder de aandacht te brengen. Daarna willen ze, in samenwerking met de buurt, excursies en proeverijen organiseren en natuurlijk kun je dan een rondleiding krijgen en een kopje koffie drinken bij ‘PLUCK elke dag’.

PLUCK elke dag is open vanaf 28 maart, van donderdag t/m zondag, van 10.00 – 17.00 uur. In de tulpentijd elke dag, behalve op maandag.

Meer info op www.pluckelkedag.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl