14°C
Thunderstorm with heavy rain

Dennis Goossens neemt Nobilis Tuinbeplanting over

Dennis Goossens heeft per 1 juli Nobilis Tuinbeplanting in Ens van zijn vader overgenomen. Met twee horecazaken lijkt het een niet voor de hand liggende keuze, maar volgens Dennis hebben de horeca en het tuinbeplantingsbedrijf veel gelijkenissen. “Beiden willen we de klant blij maken, zodat hij of zij weer tevreden de deur uitgaat.”  

Vanaf april is Dennis al regelmatig te vinden bij Nobilis. “Vanwege gezondheidsredenen was mijn vader enige tijd uit de roulatie en moest het daarna rustiger aan doen. In april lag de horeca zo goed als stil. Hij vroeg mij toen of ik kon bijspringen. Natuurlijk deed ik dat. Daarna kwam de vraag – mijn vader heeft inmiddels zijn pensioenleeftijd bereikt – of ik wellicht de zaak over wilde nemen. Na een week volledig meedraaien op de werkvloer was ik er al uit. ‘Ik ga het doen!’ Ik belde Stefan Pennings, die hier al eerder werkte of hij weer de bedrijfsleider wilde worden en die zei gelijk: ‘Ja!’ Samen gaan we het bedrijf voortzetten en er onze eigen draai aan geven.”

Dennis is sinds 2004 eigenaar van restaurant Het Wapen van Ens en daarnaast runt hij het restaurant op werelderfgoed Schokland. “Ik kan dit doen, omdat ik op beide bedrijven en bij Nobilis goed personeel heb. Op deze manier word ikzelf een soort manager en kan ik mijn tijd verdelen tussen de bedrijven. Ik wil er zijn als ik nodig ben, op de piekmomenten en bij calamiteiten. April, mei en juni zijn de drukste maanden voor de tuinbeplanting, voor de horeca zijn dat juist juli, augustus en september, dus dit sluit mooi op elkaar aan. In de winter kunnen we plannen maken zowel voor de horeca als voor de tuinbeplanting, zodat we in maart weer klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Ik kan dit doen omdat ik de juiste mensen om me heen heb, met hart voor de zaak, enthousiasme en vakkennis. Kennis en advies, dat is waarmee wij ons onderscheiden van andere bedrijven en waarom mensen graag bij ons komen.”

De overname ziet Dennis ook als risicospreiding. “Nu met de corona pandemie zie je hoe kwetsbaar je bent als ondernemer. Ook zie ik het als kans om mezelf als ondernemer verder te ontwikkelen.”

Met de komst van Dennis zijn de roerige tijden bij Nobilis voorbij. Lange tijd was het onduidelijk hoe het verder zou gaan. Er was zelfs al een leegverkoop gestart, maar door corona kwam er elke keer weer nieuwe vraag. Mensen bleven thuis en wilden het gezellig maken in en om het huis. Er werd aanzienlijk meer tijd en geld besteed aan huis en tuin. De exotische tuinbeplanting en (vormsnoei) bomen waren niet aan te slepen.

Voor de toekomst hebben Dennis en Stefan mooie plannen. Het huidige assortiment willen ze verder gaan verbreden en de verkooplocatie restylen. Ze gaan zich meer richten op de Bonsai-markt. Dit is een echte groeimarkt. Er zijn veel bonsai hobbyisten bij gekomen tijdens corona. “Mensen zochten een hobby en wat is er dan mooier dan je eigen bonsai creëren.” Dennis weet zelf als geen ander hoe het werkt. “Je begint ermee, haalt resultaat en als beloning wil je jezelf af en toe verwennen met een nieuwe boom.”

Stefan en Dennis zijn niet bang voor concurrentie. “Deze is er nauwelijks. Vooral niet op het gebied van mediterrane beplanting en de monumentale eeuwenoude olijfbomen.”

“Het huidige aanbod houden we. Daarnaast zoeken we naar passende uitbreiding zoals diverse siergrassoorten, Hortensia’s en fruitbomen. Hiervoor gaan we shoppen bij kwekers in de buurt. Er wordt hier in de polder zoveel gekweekt, waarom zouden we het dan van ver gaan halen?! We zien dit als een wisselwerking, we kunnen elkaar versterken. Een samenwerking met buurman Arie Baas van de Plantenmarkt is er al met een bruggetje van het ene naar het andere bedrijf. Zo kunnen onze bezoekers in het voorjaar gemakkelijk combinaties maken met onze bomen en zijn planten.”

Nobilis, Enserweg 6, Ens is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 09.00-17.00 uur. Er is een grote voorraad, zo staan er maar liefst 1.100 olijfbomen en vele rijen metershoge palmbomen. https://www.nobilisens.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl