0°C

Stokrozen-Hortensia-Hemerocallis-Prairieplanten Dagen in de Noordoostpolder

De gehele maand juli kan men elke zaterdag terecht in De Stekkentuin te Espel, in Het Zwaluwhuis te Ens en bij kwekerij Joosten te Rutten voor een heerlijk dagje uit in twee bijzondere tuinen en op een prachtige kwekerij. Aankomend weekend zijn De Stekkentuin en Het Zwaluwhuis, naast zaterdag 9, ook op vrijdag 8 en op zondag 10 juli geopend. Kwekerij Joosten is alleen op zaterdag open.

De regenbuien van de laatste weken hebben ervoor gezorgd dat alles er weelderig bijstaat: er is volop kleur en geur in de tuinen aanwezig. En wij zijn niet de enigen die ervan genieten. Talloze vogels en insecten, zijn vaste bezoekers: zelfs de kolibrie vlinder laat zich (tot nog toe) dagelijks zien.

In De Stekkentuin te Espel kunnen bezoekers genieten van de meer dan 150 Stokrozen in diverse soorten en in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan. In de schaduwborders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk zijn er ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin te vinden. Doorlopend kleine expositie van schilderijen en klein tuinkeramiek.

Het Zwaluwhuis te Ens is een strakke landelijke boerderijtuin, met mooie zichtlijnen. Er zijn veel grassen in de borders toegepast die samen met vaste planten boeiende combinaties vormen. De losse beplanting lijkt op de zogenaamde prairie stijl. Verder vindt u hier ook veel fruitbomen en een kleine moestuin.

Naast dat Kwekerij Joosten te Rutten in het voorjaar vooral bekend is vanwege de vele schitterende Iris soorten, kan men er vanaf juli terecht voor opvallende Hemerocallissen.
In de showtuin staan maar liefst 1100 verschillende variaties, die hier tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie staan te pronken. De kwekerij sleept elk jaar prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

Entree kwekerij: gratis. Bij de tuinen wordt entree gevraagd.

Open van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie over de tuin en kwekerijen:

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl