0°C

Enza Zaden benoemt Andreas Sewing tot CSO

De Raad van Commissarissen van het internationale groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft vandaag bekend gemaakt dat Andreas Sewing met ingang van 1 mei 2023 is benoemd tot Chief Scientific Officer en lid van de directie van Enza Zaden.

Jaap Mazereeuw, Chief Executive Officer bij Enza Zaden: “Ik ben verheugd Andreas te verwelkomen in de directie van Enza Zaden. Hij brengt veel ervaring mee voor de positie van directielid bij een dynamische internationale organisatie als Enza Zaden. Zijn diepgaande kennis en inzichten vanuit zijn lange carrière in onze sector zullen ons helpen bij het verder uitvoeren van onze strategie en het realiseren van onze ambitie om mensen over de hele wereld toegang te geven tot een breed scala aan gezonde groenten. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat hij ook perfect zal passen bij de Enza Zaden-cultuur.”

Sewing: “Met een passie voor groenten en het belang ervan voor een gezondere voeding en leven, ben ik enthousiast om bij Enza Zaden aan de slag te gaan en de Research & Development-functie verder te helpen versterken. Hun langetermijnvisie, sterke menselijke waarden en een bedrijfscultuur die is gericht op innovatie – door een combinatie van het ’oog van de veredelaar’, nieuwe technologieën en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen – sluiten aan bij mijn overtuigingen en waarden. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen tot het verdere succes van een sterk familiebedrijf.“

Over Andreas Sewing
Sewing is momenteel Vice President Research & Development bij BASF/Nunhems. Daarvoor bekleedde hij verschillende senior management- en R&D-functies bij Bayer en Pfizer.

Hij is Duits staatsburger en behaalde een diploma in Human biology aan de Philipp University of Marburg en een doctoraat in Molecular and Cell Biology aan hetzelfde instituut. Sewing heeft ook een MBA van de Open Universiteit.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl